Βρούτσης: Η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα εργασιακά θέματα, ακόμη κι αν επιμένει η Τρόικα - iefimerida.gr

Βρούτσης: Η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα εργασιακά θέματα, ακόμη κι αν επιμένει η Τρόικα

Βρούτσης: Η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα εργασιακά θέματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθετος εμφανίστηκε ο Γιάννης Βρούτσης, για την περίπτωση να ανοίξουν ξανά τα εργασιακά θέματα. Οπως τόνισε ο υπουργός, αυτό δεν πρόκειται να γίνει, παρά τις πιέσεις της Τρόικα.

«Ανεξάρτητα αν υπάρχουν άλλες απόψεις, για την ελληνική κυβέρνηση το θέμα με τα εργασιακά έχει κλείσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο Mega. Η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για το δεύτερο γύρο της αξιολόγησης και ανάμεσα στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης ήταν οι ομαδικές απολύσεις.

Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει η εφαρμογή του θεσμού της βασικής σύνταξης, η οποία θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι το 2021, κάτι που αναφέρει και το Εθνος. «Εχουμε κλείσει το πρώτο κεφάλαιο της βασικής σύνταξης και μάλιστα με κριτήρια πολύ συντηρητικά», είπε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βασική σύνταξη διαμορφώνεται στα 360 ευρώ για το 2015 και θα φτάσει τα 375 ευρώ μέχρι το 2021. Στο εν λόγω ποσό προστίθεται η αναλογική σύνταξη που συνδέεται με τα έτη ασφάλισης.

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι οι αναλογιστικές μελέτες που γίνονται τώρα και θα είναι έτοιμες στις 15 Νοέμβριου θα είναι καθοριστικές για τα δεδομένα του ασφαλιστικού συστήματος. Ακόμη, όπως είπε μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν καταβληθεί 31.250 εφάπαξ, συνολικού ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ