Ταξίδι στο χρόνο -Ανοιξαν την παλιότερη χρονοκάψουλα που υπήρχε στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ταξίδι στο χρόνο -Ανοιξαν την παλιότερη χρονοκάψουλα που υπήρχε στον κόσμο [εικόνες]

Ταξίδι στο χρόνο -Ανοιξαν την παλιότερη χρονοκάψουλα που υπήρχε στον κόσμο [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βουτιά» στην ιστορία έκαναν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε μουσείο στο Μανχάταν, όπου άνοιξαν την παλιότερη χρονοκάψουλα που υπήρχε στον κόσμο, έναν αιώνα μετά από τη σφράγισή της.

Το μεγάλο χάλκινο κουτί είχε σφραγιστεί το 1914, από μέλη της ένωσης επιχειρηματιών της Γουόλ Στριτ και τον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Η χρονοκάψουλα είχε σχεδόν ξεχαστεί για δεκαετίες. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να την ανοίξουν το 1974, αλλά τα μέλη του μουσείου απλά αγνοούσαν την ύπαρξή της. Ηταν στα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν την εντόπισαν σε μία αποθήκη.





Μεταξύ άλλων η κάψουλα περιείχε την καταγραφή των εμπορικών συναλλαγών της Νέας Υόρκης το διάστημα 1772-1779, έναν κατάλογο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για το 1914, μία εγκυκλοπαίδεια με τίτλο «Ο κόσμος», την ιστορία της τράπεζας της Νέας Υόρκης, αντίγραφα εφημερίδων όπως οι New York Times, New York Herald και New York Tribune.



Παράλληλα, έφηβοι παρουσίασαν τη δική τους χρονοκάψουλα. Μέσα έβαλαν, μεταξύ άλλων, χαρτονομίσματα και κέρματα, ακουστικά της Apple, μία κονκάρδα του Μπαράκ Ομπάμα και ένα T-Shirt με το μήνυμα «Κάποιοι άνδρες παντρεύονται άνδρες. Ξεπέρασέ το».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις χρονοκάψουλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ