Κουβέλης: Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί - iefimerida.gr

Κουβέλης: Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίχως να προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ,- έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ-, ο Φώτης Κουβέλης ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας και σε αντίθεση με παλαιότερες και μακράν ηπιότερες εμφανίσεις του, αυτή τη φορά επέλεξε να εξαπολύσει δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση.
Επαναλαμβάνοντας τουλάχιστον δύο φορές τη φράση «η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί», έκλεισε το... μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση και υπέρ μίας «ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους» για προοδευτική ανασυγκρότηση, με μεγάλες δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ οικειοποιήθηκε το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα, -ότι Γαλλία και Ιταλία τάσσονται εναντίον των πολιτικών λιτότητας του Βερολίνου- καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση ταυτίζεται με την κυρίαρχη στην Ευρώπη πολιτική που εκφωνείται από τη Γερμανία». Σ' αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα ,ικανό να αντιμετωπίσει την ύφεση και απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους διερωτήθηκε: «που είναι το εθνικό σχέδιο που είχατε εξαγγείλει; Περιοριστήκατε σε μία έκθεση ιδεών και τίποτα πέραν αυτού».

Σε ότι αφορά στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης αυτή καθαυτή, ο κ. Κουβέλης, την χαρακτήρισε «ομολογία αδυναμίας» και σημείωσε, ότι « ο στόχος είναι προφανής: μια επίπλαστη κυβερνητική ενότητα που θα διασφαλίσει μία ελάχιστη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος». Ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν επενδύει στην αποτυχία της χώρας, ούτε στον λαϊκισμό και προανήγγειλε ότι «δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που καθηλώνει την κοινωνία στη φτώχεια και τη στασιμότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ