Το καλοκαίρι είναι η εποχή που προσφέρεται για χαλαρές διακοπές σε ειδυλλιακά μέρη με μαγιό και ευχάριστη διάθεση, ωστόσο, όταν μπαίνει το φθινόπωρο κάνει την εμφάνισή του ένα διαφορετικό είδος τουρισμού.
Ο «σκοτεινός τουρισμός» που, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες, αυξάνεται κατακόρυφα τον Οκτώβριο, σχετίζεται με επισκέψεις σε ανατριχιαστικά μέρη που «στοιχειώνουν» ιστορίες βίας, δολοφονιών και ανθρώπινης βαρβαρότητας.
Ιδού τα δέκα ανατριχιαστικά μέρη που πρέπει να αποφεύγονται:
Ρουάντα: Μνημείο για τα θύματα της γενοκτονίας -Το 1994 υπολογίζεται ότι 500.000 -1.000.000 άνθρωποι σφαγιάσθηκαν, περίπου το 20% του πληθυσμού.
Αουσβιτς: Το φρικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί στην Πολωνία, όπου υπολογίζεται ότι εκτελέστηκαν περίπου 1,1 εκατ. Εβραίοι.
Το «Μπουντρούμι» του Λονδίνου: Οι επισκέπτες πραγματοποιούν ένα τρομακτικό ταξίδι χιλίων ετών στα πιο ματωμένα σημεία της ιστορίας της βρετανικής πρωτεύουσας
Τσοένγκ Εκ, Καμπότζη: Το καθεστώς των «Ερυρθών Χμερ» σκότωσε περισσότερο από 1 εκατ. Ανθρώπους και το Τσοένγκ Εκ στέκει ως μνημείο της τραγωδίας. Περίπου 9.000 σοροί βρίσκονται εδώ, διασκορπισμένοι μέσα σε μαζικούς τάφους.
Σημείο Μηδέν, Νέα Υόρκη: Είναι το σημείο όπου βρίσκονταν μέχρι την μακάβρια 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι Δίδυμοι Πύργοι, όπου έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι από τρομοκρατική επίθεση.
Πομπηϊα, Ιταλία: Το 79 μ.Χ. το ηφαίστειο Βεζούβιος εξερράγη παρασύροντας στον θάνατο όλους τους κατοίκους της πόλης, που υπολογίζονται σε 11.000. Η πόλη παρέμενε θαμμένη κάτω από τις στάχτες μέχρι το 1599.
Το κάστρο του Μπραν, Ρουμανία: Αυτό είναι το κάστρο του φημισμένου Βλαντ Τέπες, του γνωστού σε όλους Δράκουλα, με όλους τους μύθους και δοξασίες που ακολουθούν το όνομά του.
Το δάσος των αυτοκτονιών, Ιαπωνία: Αυτό το πανέμορφο και ειρηνικό μέρος έχει γίνει «μάρτυρας» τραγικών ιστοριών ανθρώπων. Ακριβώς αυτή η γαλήνια εικόνα του είναι που έχει οδηγήσει περισσότερους από 100 ανθρώπους να αυτοκτονήσουν σε αυτό.
Το πεδίο του Σομ, Γαλλία: Είναι το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες μάχες στην Ιστορία και η μεγαλύτερη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ελαβε χώρα το 1916 και περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
Πριπάτ, Ουκρανία: Η μικρή πόλη που βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ έγινε θέατρο θανάτου μετά την καταστροφή του 1986. Εκεί έμεναν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου, ενώ, εκτός από τα 31 θύματα, πολλοί άνθρωποι ακόμη βασανίζονται από διάφορες μορφές καρκίνου και δυσμορφίες.