Βορίδης: Ο Δραγασάκης να πει ονόματα και να μην ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα - iefimerida.gr

Βορίδης: Ο Δραγασάκης να πει ονόματα και να μην ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «λάσπη στον ανεμιστήρα» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τις χθεσινές αναφορές του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης Γιάννη Δραγασάκη, περί παρεμβάσεων από επιχειρηματίες και εφοπλιστές και ακυρώσεων νόμων του κράτους.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφερθεί σε ονόματα, μετά τις καταγγελίες που έκανε από το βήμα της Βουλής χθες, καθώς, ανέφερε, αυτή τη στιγμή, ο κ. Δραγασάκης έχει παραμείνει ξεκρέμαστος και είναι έωλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δραγασάκης ισχυρίστηκε ότι αρκεί ένα τηλεφώνημα ενός εφοπλιστή, επιχειρηματία ή ακόμα και ενός εκδότη, προκειμένου να ακυρωθεί ένας νόμος ή ένα πρόστιμο.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας απέρριψε επίσης τα σενάρια περί διαδοχής στη Ν.Δ., μετά την απόφαση να είναι ο ίδιος εισηγητής στη συζήτηση στη Βουλή, λόγω του ταξιδιού του κ. Σαμαρά στο Μιλάνο.

«Δεν υφίστανται θέματα διαδοχής», ξεκαθάρισε, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής, εκτιμώντας μάλιστα ότι «θα βγει ενισχυμένη η κυβερνητική πλειοψηφία». Σε ό,τι αφορά την απουσία του Πρωθυπουργού από τη Βουλή, ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι ο κ. Σαμαράς λείπει γιατί έπρεπε να πάει στη Σύνοδο Κορυφής στο Μιλάνο και ότι η συζήτηση δεν μπορούσε να μετατεθεί σε μεταγενέστερο χρόνο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είχε δημιουργήσει μία σεναριολογία πρόωρων εκλογών που έπρεπε να σταματήσει άμεσα».

Πάντως, στα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε χθες αργά το βράδυ από το βήμα της Βουλής και ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ανερμάτιστη στρατηγική αφού ο κ. Δραγασάκης που μίλησε για «ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους» να λέει τώρα «δεν έχουμε αυταπάτες αυτά δεν θα γίνουν αμέσως». «Αρα από τα πέντε πρώτα μέτρα ήδη παρέδωσαν στις καλένδες το πρώτο με αποτέλεσμα να μην γίνουν και τα επόμενα τέσσερα» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε τη ρήση του Βολτέρου «διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με αιχμή την πρόσφατη τοποθέτησή του (για τις καταθέσεις) προέβη σε πράξεις εναντίον του που δείχνουν «το βαθύ αντιδημοκρατικό του πρόσωπο».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η δήλωσή του αυτή, εξανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ότι θα τηρήσει την συμφωνία με την Ευρώπη και ως εκ τούτου αποκαλύφθηκε «η μεγάλη κοροϊδία των παροχών που υπόσχεται» αφού θα τηρήσει και τον προϋπολογισμό. «Αυτό εγώ το χαιρετίζω» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και με σκωπτικό τόνο δήλωσε ότι «χαιρετίζει και τη δημόσια δήλωση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο» κ. Αρβανίτη «για την επιτέλους αναγνώριση ότι υπάρχει και απεργία που είναι εκβιασμός».
«Δεν είναι κάθε απεργία εκβιασμός αλλά μία μπορεί να είναι εκβιασμός. Μάθαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε τουλάχιστον μία. Αυτή που έγινε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι είναι σύμπτωση ότι η πρώτη απεργία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι είναι εκβιασμός δεν το κατάλαβε επειδή είναι εναντίον του. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ήταν αυτά τα κίνητρα. Είμαι βέβαιος ότι το κατάλαβε αντικειμενικά» είπε. Επιπλέον είπε πως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να έβλεπε κανείς τι θα έκανε ο κ. Αρβανίτης και ο ΣΥΡΙΖΑ αν είχε το λοκ άουτ στα χέρια του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ