O πύργος του Αϊφελ έγινε ροζ: Μια διαφορετική προσέγγιση κατά του καρκίνου του μαστού [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

O πύργος του Αϊφελ έγινε ροζ: Μια διαφορετική προσέγγιση κατά του καρκίνου του μαστού [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χρώμα της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού, το ροζ, επέλεξαν οι Παρισιάνοι για να φωταγωγήσουν το σήμα-κατατεθέν της πόλης τους, τον Πύργο του Αϊφελ, καθώς ο Οκτώβριος εδώ και 20 χρόνια θεωρείται ο μήνας-αφιερωμένος στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της επάρατου νόσου, εξ ου και τον ονομάζουν «ροζ Οκτώβριο».

Ετσι, την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες και οι περαστικοί είδαν τον Πύργο του Αϊφελ να μεταμορφώνεται χρωματικά για πρώτη φορά στην ιστορία του. Την πρωτοβουλία του event είχε η εταιρεία καλλυντικών Estée Lauder, η οποία τα τελευταία χρόνια ηγείται της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού, με ανάλογες εκδηλώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, χρειάστηκαν συνολικά 1.000 φώτα χρώματος ροζ για να δώσουν αυτό το μοναδικό θέαμα, με μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ