Απόβαση travel bloggers στην Αθήνα -Τι είναι το TBEX 2014 που θα φέρει επισκέπτες μέσα στον Οκτώβριο [εικόνες] - iefimerida.gr

Απόβαση travel bloggers στην Αθήνα -Τι είναι το TBEX 2014 που θα φέρει επισκέπτες μέσα στον Οκτώβριο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατοντάδες travel bloggers και επαγγελματίες των media σχετικά με την τουριστική βιομηχανία από συνολικά 50 διαφορετικές χώρες, καθώς φέτος επελέγη να είναι το κέντρο συνάντησής τους.

Συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών αποφασίστηκε να διοργανωθεί η φετινή πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη Travel Blog Exchange European Conference – TBEX Europe 2014.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο δημοφιλέστερο event που διοργανώνεται κάθε χρόνο και προσελκύει travel bloggers, δημοσιογράφους σε τουριστικά μέσα, δημιουργούς νέων media, αλλά και επαγγελματίες με αντικείμενο ενασχόλησης την προώθηση του τουρισμού μέσω των social media.

Η συνδιάσκεψη θα διαρκέσει τρεις ημέρες, από τις 23 έως και τις 25 Οκτωβρίου και αναμένεται να στρέψει όλα τα βλέμματα στην αθηναϊκή πρωτεύουσα.

Οπως αναφέρει το greek travel pages, ένας εκ των χορηγών επικοινωνίας, «η Αθήνα θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί ως σε ανεξάρτητο τουριστικό προορισμό, δεδομένου ότι θα λάβει άμεση προώθηση μέσω των social media. Εκατομμυρια εντυπώσεις θα αναρτηθούν online, θα υπάρχουν αναφορές (της πόλης) και θα ανεβαίνει υλικό (uploads) πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συνέδριο του TBEX».

«Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνδιάσκεψης, εκτός από μία σειρά συναντήσεων, συζητήσεων, επιμορφωτικών σεμιναρίων και παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν, οι συμμετέχοντες στο TBEX θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Αθήνα και να μοιραστούν τις πιο ευχάριστες εμπειρίες τους με τον υπόλοιπο κόσμο» προσθέτει το gtp.gr.

Για την ιστορία η διοργάνωση Travel Bloggers Exchange - TBEX Europe 2014 είναι υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB), ενώ συνδιοργανωτής είναι και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

Σύμφωνα με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων, για να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα, έχουν διοργανωθεί ήδη 70 ειδικές ξεναγήσεις στη μητροπολητική Αθήνα, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του TBEX είναι στο πλάνο να γίνουν εκδρομές και εκτός Αθηνών, όπως το Πήλιο, την Πελοπόννησο και την Ηπειρο, τα Μετέωρα, τη Θεσσαλονίκη, ενώ και γνωστή εταιρεία κρουαζιέρας θα διοργανώσει και μια μίνι κρουαζιέρα στις Κυκλάδες.

Οσο για την έναρξη του TBEX Europe 2014 αυτή θα γίνει με ένα «welcome party» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου οι επισκέπτες θα γευθούν πιάτα από την ελληνική κουζίνα, ελληνικό κρασί, θα απολαύσουν ελληνική μουσική, ενώ μέσα στο πάρτι θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα που θα τους εισάγουν στην ελληνική κουλτούρα και ιστορία. Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη προαναγγείλει πως θα διοργανωθεί κι από την πλευρά του ένα δρώμενο δρόμου (street party) σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην οδό Πανδρόσου στην Πλάκα με ελληνικό φαγητό και μουσική.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο TBEX θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα διεκδίκησε και κέρδισε έπειτα από σκληρό ανταγωνισμό πέρυσι τον Οκτώβριο, τη διοργάνωση του TBEX 2014.

Πηγή φωτό: gtp.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ