H συριανή εικαστικός που έχει ξετρελάνει τους γερμανούς -Αποθεωτικό αφιέρωμα στην Suddeutsche Zeitung [εικόνα] - iefimerida.gr

H συριανή εικαστικός που έχει ξετρελάνει τους γερμανούς -Αποθεωτικό αφιέρωμα στην Suddeutsche Zeitung [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά της, Φαίδρα Ρίχτερ, παραπέμπει σε γερμανίδα. Κι όμως, είναι ελληνίδα από τη Σύρο (με αυστριακή καταγωγή) που τα τελευταία χρόνια -ως άλλος πολίτης του κόσμου- ζει στο Βερολίνο, αλλά τα έργα της κάνουν το γύρο του κόσμου και εντυπωσιάζουν.
Με ένα εκτενές και άκρως διθυραμβικό άρθρο η γνωστή γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, κάνει αφιέρωμα στην ελληνίδα εικαστικό υπό τον τίτλο «Τα χρονικά της Φεντραλίτα».

Τα έργα της Φαίδρας Ρίχτερ έχουν παρουσιαστεί στο κοινο της Γερμανίας, της Βαρκελώνης, της Βιέννης, της Νέας Υόρκης και φυσικά της Ελλάδας. Αυτό που ενθουσιάζει το κοινό με τις δημιουργίες της είναι ότι χρησιμοποιεί την μοντέρνα τεχνολογία. Έτσι για τα δημιουργήματά της χρησιμοποιεί το προσωπικό της tablet.

Όπως ανέφερε η Φαίδρα στην Süddeutsche Zeitung, η τέχνη λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία για εκείνη.
«Η τέχνη είναι σαν θεραπεία, έχω δοκιμάσει τα πάντα στην τέχνη μου για να καταλάβω τι συμβαίνει μέσα μου. Συχνά κάθομαι για ώρες ή μέρες μόνη στο σπίτι για να εργάζομαι».

H συριανή εικαστικός που έχει ξετρελάνει τους γερμανούς -Αποθεωτικό αφιέρωμα στην Suddeutsche Zeitung [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Στη συνέντευξη της, όπως σημειώνει το Cyclades24, αναφέρεται πως μεγάλωσε στο νησί της Σύρου που βρίσκεται στο κέντρο του ελληνικού αρχιπελάγους και όπου εκεί ζει η μητέρας της, ενώ είναι αυστριακής καταγωγής».

Το 2009 μετακόμισε στο Βερολίνο, ένα μέρος κατάλληλο για να ανοίξει τη δικής της γκαλερί. Εκτός από το τελευταίο δημιούργημα, έχει παράλληλα και πάλι μικρότερα έργα. Για σχεδόν δύο χρόνια, πρόσφερε την τέχνη της σε ταπετσαρία στο τοίχο ενώ σχεδιάζει ρούχα, κοσμήματα ,τσάντες και λειτουργεί και ως web designer.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύρος Βερολίνο tablet εικαστικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ