Bloomberg: Επεσαν τα ελληνικά ομόλογα λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης - iefimerida.gr

Bloomberg: Επεσαν τα ελληνικά ομόλογα λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ελληνικά ομόλογα υποχώρησαν και πιέζονται ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς πηγαίνει στη βουλή για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και να αποτρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τα πράγματα σε πρόωρες εκλογές.

Όλα τούτα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, καθώς όπως σημειώνει το Bloomberg, τον περασμένο μήνα, τα ελληνικά ομόλογα είχαν τις χειρότερες αποδόσεις κρατικών τίτλων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Συνέβη όταν ο Σαμαράς διατυμπάνισε πως η Ελλάδα θα εξέλθει νωρίτερα από το μνημόνιο και βγει στις αγορές για χρηματοδότηση.

Ο Ντέιβιντ Σνάουτς, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank AG στη Νέα Υόρκη σημειώνει: «Η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητάει ο Σαμαράς είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Επιπλέον στην αγορά αρέσει να βλέπει την Τρόικα να παίζει το ρόλο του φύλακα της Ελλάδας. Ειδικά μετά από τόσα δύσκολα χρόνια που πέρασε και με δεδομένη την εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα. Υπάρχει πάντα ο μεγάλος κίνδυνος ότι η κόπωση από την λιτότητα θα είναι τεράστια».

Το άρθρο καταλήγει πως ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης και τα συνοδευτικά μεταρρυθμιστικά μέτρα. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχει ως στόχο να οδηγήσει τα πράγματα σε αιφνιδιαστικές εκλογές στο πρώτο τρίμηνο του 2015, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως πιθανότατα θα τις κερδίσει και έτσι θα μπορέσει να περάσει τη βασική του πολιτική που είναι η διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ