Ξεκινάει στη Βουλή η μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης - iefimerida.gr

Ξεκινάει στη Βουλή η μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με το Μαξίμου να μην επιθυμεί να πάει σε μετωπική σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά να προτάξει τις φοροαπαλλαγές που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Βέβαια στη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή η κυβέρνηση θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το «ανεδαφικό των προτάσεων του» και τη διάσταση απόψεων μεταξύ κορυφαίων στελεχών για τι θέμα του χρέους.

Στην κυβέρνηση θεωρούν πως η ψήφος των 154 βουλευτών είναι δεδομένη, αλλά κάθε παραπάνω ψήφος από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών θα λειτουργήσει θετικά και εν όψει της προεδρικής εκλογής.

Απο την άλλη στο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τους τόνους έναντι της κυβέρνησης με αφορμή την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, ενώ χθες συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία για την τριήμερη συζήτηση. Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέραν του προϋπολογισμού και των πρωθυπουργικών εξαγγελιών βρίσκεται και η απόφαση, απόντος του κ. Σαμαρά, την εισηγητική ομιλία να εκφωνήσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ