Μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από το βήμα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατηγόρησε τα κόμματα που αντιπολιτεύονται ότι υπονομεύουν το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον με το κλίμα πρόωρης εκλογολογίας που καλλιεργούν.
«Το πιο μεγάλο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία και ως πραγματική οικονομία και ως χρηματοοικονομική σφαίρα στις διεθνείς αγορές,είναι η πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργείται σε σχέση με τη δυνατότητα ή μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σε σχέση με το χρόνο των εκλογών» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Μιλώντας στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «προτάσσει το κομματικό της συμφέρον» και θέλει να επενδύσει «σε μια στρατηγική δήθεν εφόδου προς την εξουσία» κάτι που – όπως υποστήριξε - «λειτουργεί υπονομευτικά και για τη διαπραγμάτευση και για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση».
Μάλιστα αναφέρθηκε σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «όσοι μιλάνε, άλλοτε για μονομερείς ενέργειες, άλλοτε για πάγωμα, άλλοτε χωρίς να ξέρουν ακριβώς τι εννοούν, θέλουν να ξανακρεμάσουν τη χώρα στα μανταλάκια των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τη στιγμή που η χώρα έχει γίνει, με πολύ ικανοποιητικούς όρους, δεκτή πίσω στις διεθνείς αγορές».
Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι με το σχέδιο της κυβέρνησης «θα πάμε στην έξοδο από το μνημόνιο και από την τρόικα» και πως «πρέπει ν’ αποσαφηνίσουμε τη σχέση μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φιλικά, αλλά με τρόπο ωφέλιμο για τη χώρα και την Ευρωζώνη». Διευκρίνισε δε ότι η περίοδος που θα ακολουθήσει «δε θα είναι πρόγραμμα με μνημόνιο και τρόικα, αλλά θα είναι βασισμένη πάνω στους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μηχανισμούς». Υπεραμύνθηκε της πολιτική με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, υποστηρίζοντας πως «προστατεύσαμε τις Τράπεζες, δεν προστατεύσαμε τους τραπεζίτες. Εθίγησαν βαρύτατα οι παλαιοί μέτοχοι. Πλήρωσαν κόστος».
Επεδήμανε δε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να ολοκληρωθούν τώρα τα stress tests, να νοιώσουν οι τράπεζες ασφαλείς, που είναι ασφαλείς, για να μπορέσουν με μεγαλύτερη άνεση να προχωρήσουν στην επαφή τους με την πραγματική οικονομία, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην πραγματική πιστωτική επέκταση και όχι απλά στην αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων».
Χαρακτήρισε λυτρωτική την προσπάθεια που γίνεται για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», κατ΄ αρχήν τα επιχειρηματικά και στη συνέχεια υποσχέθηκε ότι «θα δούμε και τα στεγαστικά»
Αναφέρθηκε και στην ευθύνη του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς η κυβέρνηση έχει μειώσει το κόστος εργασίας αλλά χαρακτήρισε αναγκαία την αύξηση παραγωγικότητας του κεφαλαίου.
Επανέλαβε ότι μπορούν να δημιουργηθούν 640 χιλιάδες θέσεις εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια επικαλούμενος την Διεύθυνση Μελετών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος η οποία παρουσίασε τη δυνατότητα να δημιουργηθούν 720 χιλιάδες θέσεις εργασίας.