Ο ιός Εμπολα έφτασε στην Ευρώπη -Στη Γαλλία, γονείς αρνήθηκαν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο - iefimerida.gr

Ο ιός Εμπολα έφτασε στην Ευρώπη -Στη Γαλλία, γονείς αρνήθηκαν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί γονείς αρνήθηκαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, το πρωί της Δευτέρας, σε προάστιο του Παρισιού, γιατί υπήρχε στην τάξη μαθητής που γύρισε πρόσφατα από τη Γουινέα, μια χώρα που πλήττεται από τον ιό Εμπολα.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν γιατί το σχολείο επέτρεψε την είσοδο στον μαθητή από τη Γουινέα πριν τσεκάρει αν πάσχει ή όχι από τον ιό. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι όλα τα μέτρα προφύλαξης έχουν ληφθεί, ότι ο μαθητής δεν δείχνει να έχει πυρετό, ούτε τα μέλη της οικογένειάς του.

Είναι πάντως γεγονός ότι ο πανικός για τον ιό Εμπολα φτάνει τώρα και στην Ευρώπη, μετά την είδηση ότι μια νοσοκόμα προσβλήθηκε από την ασθένεια στην Ισπανία, σε νοσοκομείο όπου πέθαναν δύο άτομα από Εμπολα. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που αναφέρεται εκτός Αφρικής και προκαλεί τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ