«No comment» από Μέρκελ για τα υποτιμητικά σχόλια του Χέλμουτ Κολ - iefimerida.gr

«No comment» από Μέρκελ για τα υποτιμητικά σχόλια του Χέλμουτ Κολ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με... βεβιασμένη ψυχραιμία αντιμετωπίζει η Καγκελαρία τις υποτιμητικές αναφορές του Χέλμουτ Κολ για την Άγκελα Μέρκελ, οι οποίες περιλαμβάνονται σε βιβλίο του πρώην βιογράφου του.
«Κανένα σχόλιο» απαντούσε μονότονα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στον βομβαρδισμό ερωτήσεων που δέχθηκε από δημοσιογράφους, οι οποίοι αποζητούσαν απεγνωσμένα ένα σχολιο για κάποιες από τις εκφράζεις που αποδίδονται στον πρώην Καγκελάριο και μέντορα της Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις αναφορές του πρώην βιογράφου του Κολ η Άνγκελα Μέρκελ «δεν γνώριζε πώς να φάει σωστά χρησιμοποιώντας σωστά μαχαίρι και πιρούνι» και στα επίσημα γεύματα χρειάστηκε πολλές φορές να την «ανακαλέσει στην τάξη».

Επιπλέον, για την περίοδο που η σημερινή Καγκελάριος ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο Χέλμουτ Κολ εκτιμά ότι, ειδικά στα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής ήταν «ανίδεη».

Το βιβλίο, με τίτλο «Παρακαταθήκη: Τα πρακτικά του Κολ», βασίζεται στο περιεχόμενο 600 ωρών συζητήσεων του συγγραφέα με τον πρώην Καγκελάριο την περίοδο 2001-2002, λίγο μετά την αυτοκτονία της πρώτης συζύγου του και πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα μεθαύριο στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, παρά τη θέληση του ίδιου του κ. Κολ, ο οποίος προσπαθεί να εμποδίσει δικαστικά την κυκλοφορία του.

Ο εκδοτικός οίκος Heyne πάντως, ανακοίνωσε ότι προχωρά κανονικά στη διανομή του βιβλίου, καθώς δεν έχει λάβει κάποια σχετική ειδοποίηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ