Υποβρύχιες κόντρες ακόμη και για τον... Πιπίνο –Το συναινετικό μήνυμα Σαμαρά και η προειδοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα υπάρξει κουκούλωμα - iefimerida.gr

Υποβρύχιες κόντρες ακόμη και για τον... Πιπίνο –Το συναινετικό μήνυμα Σαμαρά και η προειδοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα υπάρξει κουκούλωμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά φαίνεται ότι τα υποβρύχια – είτε γέρνουν είτε όχι – προσφέρονται για αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός μίλησε με θετικά λόγια για την συμβολή και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για το νέο υποβρύχιο Πιπίνος, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για θετική εξέλιξη αλλά προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί κουκούλωμα και συχωροχάρτι.Σύσσωμη σχεδόν η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης παρέστησαν την τελετή καθέλκυσης και ονοματοδοσίας του υποβρυχίου «Πιπίνος», στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

«Σήμερα η Ελλάδα στέλνει, προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα ισχύος και μήνυμα ανάπτυξης» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Επιχείρησε να το εμφανίσει ως απόδειξη ότι η «νέα Ελλάδα, η Ελλάδα του αύριο είναι χώρα προόδου και εθνικής αυτοπεποίθησης», ενώ έκανε ειδική μνεία στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία: «Η κατασκευή του υπερσύγχρονου αυτού οπλικού συστήματος έγινε σε ελληνικά ναυπηγεία και από ελληνικά χέρια».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έκανε επίδειξη... συναίνεσης καθώς παραδέχθηκε ότι η κατασκευή του υποβρυχίου ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών κυβερνήσεων των τελευταίων 12 ετών, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Ευ. Βενιζέλου ως υπουργού Άμυνας, στη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, κατόπιν δικής του εισήγησης, ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο πέρασαν τα υποβρύχια στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Δημήτρης; Αβραμόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι «ο χειρισμός της υπόθεσης των υποβρυχίων αναδεικνύει πόσο σημαντική είναι για τη χώρα η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα». Επιπλέον σημείωσε με νόημα ότι «η επίλυση του προβλήματος των υποβρυχίων έγινε συντομότερα και πιο οικονομικά από τους στόχους που είχαν τεθεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Μην περιμένει κουκούλωμα ο Σαμαράς

Στον αντίποδα, ο παριστάμενος στην τελετή, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, χαρακτήρισε μεν θετική και σημαντική την εξέλιξη,στην πολύπαθη περιπέτεια της υπόθεσης των υποβρυχίων, ωστόσο προειδοποίησε πως «κανείς δε θα συναινέσει στην παραγραφή των ευθυνών όπως εξήγγειλε σήμερα ο κ. Σαμαράς».
Ο κ. Δρίτσας έμεινε στις αναφορές του Πρωθυπουργού για τις προσπάθειες των τελευταίων κυβερνήσεων τονίζοντας πως με αυτές «σαφέστατα έδωσε συγχωροχάρτι σε όλες τις Κυβερνήσεις και τους υπεύθυνους Υπουργούς των 12 τελευταίων χρόνων!» και προειδοποίησε:

«Με τον πιο επίσημο τρόπο ο Πρωθυπουργός κάλυψε πολιτικά όλους ανεξαιρέτως τους υπεύθυνους του σκανδάλου των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και εξήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή του να βάλει «ταφόπλακα» στη συνεχιζόμενη διερεύνηση για την απόδοση ευθυνών. Σε αυτήν την επιχείρηση «κουκουλώματος» ο κ. Σαμαράς ας μην περιμένει τη συναίνεση ούτε από τον ελληνικό λαό, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ. Τον διαβεβαιώνουμε ότι για μας το διαρκές σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένει ανοικτή υπόθεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ