Wikileaks: Στο φως 60GB με τα απόρρητα τηλεγραφήματα με όλα ονόματα - iefimerida.gr

Wikileaks: Στο φως 60GB με τα απόρρητα τηλεγραφήματα με όλα ονόματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο φως της δημοσιότητας έφερε το Wikileaks το πλήρες περιεχόμενο των αμερικανικών απόρρητων τηλεγραφημάτων που έχει στην κατοχή του. Για πρώτη φορά, τα απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα δημοσιεύονται χωρίς να έχουν απαλειφθεί τα ονόματα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Το WikiLeaks έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα κρυπτογραφημένο συμπιεσμένο αρχείο, το οποίο περιέχει τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα. Ο ιστότοπος δεν έδωσε ιδιαίτερα στοιχεία για το περιεχόμενο του αρχείου ούτε το "κλειδί" αποκρυπτογράφησης.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μια άτυπη δημοσκόπηση στο Twitter, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της δημοσίευσης ανεπεξέργαστων στοιχείων. Να σημειωθεί ότι το WikiLeaks έχει περί το ένα εκατομμύριο "followers", δηλαδή συνδρομητές στον λογαριασμό του ιστότοπου στο Twitter.

Πριν από λίγη ώρα, το Wikileaks έδωσε μέσω Twitter και το κλειδί αποκρυπτογράφησης καθώς και συνδέσμους προς το ακρυπτογράφητο αρχείο καλώντας όσους επιθυμούν να το κατεβάσουν και να το μοιράσουν σε όσους το θέλουν!

Υπενθυμίζεται ότι χτες υπήρξε και αντιπαράθεση ανάμεσα στο WikiLeaks και τη βρετανική εφημερίδα "The Guardian", δημοσιογράφος της οποίας κατηγορήθηκε ότι αποκάλυψε κωδικό που έπρεπε να παραμείνει μυστικός και επιτρέπει την πρόσβαση στην πλήρη, μη επεξεργασμένη, μορφή των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων. Η βρετανική εφημερίδα απέρριψε, με χθεσινή της ανακοίνωση, οποιοδήποτε ισχυρισμό την καθιστά υπεύθυνη για τη δημοσίευση ανεπεξέργαστων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ