-«Ντροπή σου…είστε κλέφτες» -«Εγώ δε ντρέπομαι που σώσαμε τη χώρα» - iefimerida.gr

-«Ντροπή σου…είστε κλέφτες» -«Εγώ δε ντρέπομαι που σώσαμε τη χώρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσα του σέρνουν οι πολίτες όταν περπατάει στους δρόμους αλλά και όσα τους απαντάει, αφηγήθηκε προχθές το βραδυ σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Υπό τον τίτλο «Βραδινές... εξομολογήσεις» το ρεπορταζ στα παραπολιτικά της εφημερίδας «Εθνος»: Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, είχαν απομείνει μερικές δεκάδες στελέχη. Η ατμόσφαιρα ήταν αρκούντως χαλαρή. Εκείνη την ώρα, λοιπόν, ανέβηκε στο βήμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σε λίγα λεπτά το σκηνικό άλλαξε, ζωήρεψε. Οι παριστάμενοι έγιναν μάρτυρες μιας "εκ βαθέων" εξομολόγησης του Γ. Παπακωνσταντίνου για τα όσα βιώνει λόγω της προηγούμενης θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών...

Ούτε στο καφενείο...

Σε έντονα προσωπικό ύφος και με φρασεολογία που εξέπληξε το ακροατήριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος "μοιράστηκε" προσωπικές εμπειρίες από την κριτική που δέχεται στον δρόμο από μερίδα πολιτών, με αποτέλεσμα, όπως είπε, "να μην μπορώ να πάω ούτε στο καφενείο".

Παράλληλα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να αιτιολογήσει ορισμένες επώδυνες επιλογές, στις οποίες υποχρεώθηκε ως υπουργός Οικονομικών, έκανε αυτοκριτική για το ότι η κυβέρνηση "δεν κρέμασε στα τσιγκέλια" κάποιους που έπρεπε, ενώ επέκρινε όσους εντός του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν "να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια", νομίζοντας πως έτσι θα διασωθούν!

"Εγώ δεν ντρέπομαι..."

"Για έναν υπουργό ο οποίος δεν έχει κλέψει", είπε χαρακτηριστικά, "γιατί σας λέω ότι οι σημερινοί υπουργοί δεν έχουν κλέψει, δεν υπάρχει πιο δυσάρεστο πράγμα από το να σου λέει κάποιος στον δρόμο "είσαι κλέφτης". Στο ίδιο πνεύμα ανέφερε πως εξεγείρεται όταν τον πλησιάζει κάποιος στον δρόμο και του φωνάζει "ντροπή σου". "Εγώ δεν ντρέπομαι καθόλου που σώσαμε τη χώρα από την καταστροφή", τόνισε.

"Μην κωλώνετε!"

Ο μέχρι πρότινος "τσάρος" της Οικονομίας συμμερίστηκε το αίτημα της κοινωνίας για δικαιοσύνη και τιμωρία ορισμένων, στο οποίο η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει πειστικά, όπως είπε. "Δεν είμαι ευχαριστημένος από το ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κρεμάσει ανάποδα στο τσιγκέλι πέντε ανθρώπους που τους ξέρει όλη η ελληνική κοινωνία. Στα ΜΜΕ, στην επιχειρηματική κοινότητα και αλλού. Τους ξέρουμε όλοι", τόνισε. "Αν μου επιτρέπετε, μην κωλώνετε!", είπε απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο και ζήτησε ενότητα, διαμηνύοντας σε όσους επιχειρούν "να την κάνουν" για να μην πάρουν το πολιτικό κόστος, πως δεν θα επιβιώσουν με αυτόν τον τρόπο. "Ή όλοι μαζί θα καταφέρουμε να πείσουμε τον πολίτη ή όλοι μαζί θα φουντάρουμε. Μεταξύ της επιλογής να φουντάρει η χώρα ή να φουντάρουμε εμείς, προτιμώ να φουντάρουμε εμείς. Αλλά σας λέω ότι αν δεν φουντάρει η χώρα, δεν θα φουντάρουμε ούτε εμείς".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ