Οι σωτήρες της θάλασσας -Ιδιωτική ομάδα γλίτωσε από το θάνατο 104 μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούσα - iefimerida.gr

Οι σωτήρες της θάλασσας -Ιδιωτική ομάδα γλίτωσε από το θάνατο 104 μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούσα

Οι σωτήρες της θάλασσας -Ιδιωτική ομάδα γλίτωσε από το θάνατο 104 μετανάστες ανο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φύλακα- άγγελο των μεταναστών, που επιχειρούν να φτάσουν δια θαλάσσης στην Ευρώπη έχει εξελιχθεί μία ιδιωτική ομάδα, που κατάφερε να σώσει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.

Η MOAs εντόπισε 104 μετανάστες σε κακή κατάσταση μέσα σε πλοιάριο, ανοιχτά της Λαμπεντούσα. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αφυδατωμένοι, ενώ πολλοί υπέφεραν από εγκαύματα βενζίνης εξ αιτίας του γεγονότος ότι τα ρούχα τους ήταν ποτισμένα με υγρά καύσιμα, σύμφωνα με την ιδιωτική ομάδα διάσωσης.

Ο εντοπισμός των μεταναστών έγινε κατόπιν σήματος από το Κέντρο Διάσωσης της Ρώμης και συνέπεσε με τις τελετές μνήμης ένα χρόνο μετά το τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούσα όπου έχασαν τη ζωή τους 360 μετανάστες.

Αυτή ήταν η δεύτερη επιχείρηση διάσωσης της MOAs, μία ιδιωτική οργάνωση με έδρα στη Μάλτα, μέσα σε μία εβδομάδα. Την Τετάρτη, οι άνθρωποί της είχαν καταφέρει να εντοπίσουν ένα ακόμη πλοιάριο με 92 μετανάστες. Η δράση της MOAs ξεκίνησε στα τέλη του Αυγούστου, με στόχο να ενισχυθούν οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Εως τώρα έχει βοηθήσει στη διάσωση περίπου 2.200 μεταναστών που ξεκινούν από τις λιβυκές ακτές με στόχο να περάσουν μέσω της Ιταλίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες ειδήσεις Λαμπεντούσά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ