Κόντρα Βρούτση -ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Κόντρα Βρούτση -ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Βρούτσης από το βήμα της Βουλής επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι οι συντάξεις που παίρνουν οι συνταξιούχοι είναι διασφαλισμένες και δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω μείωση τους. «Θα μιλήσω καθαρά. Οι συντάξεις των Ελλήνων είναι απόλυτα εγγυημένες δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση τους.

Στο ερώτημα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα κάνει η κυβέρνηση για ασφαλιστικό σύστημα εμείς απαντάμε ότι το νοικοκυρέψαμε και το μετατρέψαμε σε βιώσιμο.»

Ο κύριος Βρούτσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι οι παροχές που τάζει είναι παραμύθια που έχουν και όρια όπως είπε και πρόσθεσε ότι τις παροχές αυτές τις κοστολόγησε και εκτιμά οτι φτάνουν στα 13 δισ. ευρώ. «Με τις δικές σας εξαγγελίες οι συνταξιούχοι θα ζούσαν το χειρότερο εφιάλτη να πάνε στον γκισέ της τράπεζας και να μην βρίσκουν την σύνταξή τους με σας αυτό θα ήταν πραγματικότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσεις για μια σειρά θεμάτων της χωράς, μόνο αόριστες προτάσεις και έναν τηλεοπτικό λόγο παράθυρων που μας παραπέμπουν στην εποχή των Μαυρογυαλούρων.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει διαλύσει το ασφαλιστικό σύστημα ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος προανήγγειλε εξεταστική για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.

Ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει πίσω στα ασφαλιστικά ταμεία τα λεφτά από το PSI και ζήτησε από τον κύριο Βρούτση να μην εφαρμόσει τα μέτρα για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Από την πλευρά του Δημήτρης Τατούλης απευθύνθηκε στους Κυβερνητικούς βουλευτές και τους κάλεσε να σκεφτούν πριν ξαναδώσουν ψήφο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. «Την εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση δεν μπορεί να την δώσουν εκβιαζόμενοι βουλευτές. Αλλά μόνο ο λαός. Η κυβέρνηση φοβάται για αυτό και καταφεύγει σε τέτοια κόλπα. Πρόκειται για μια αμυντική κίνηση της κυβέρνησης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ