Στο μέτωπο κατά των τζιχαντιστών και η Τουρκία: Πράσινο φως από την Εθνοσυνέλευση για επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ - iefimerida.gr

Στο μέτωπο κατά των τζιχαντιστών και η Τουρκία: Πράσινο φως από την Εθνοσυνέλευση για επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ

 Στο μέτωπο κατά των τζιχαντιστών και η Τουρκία: Πράσινο φως από την Εθνοσυνέλευ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H τουρκική εθνοσυνέλευση υπερψήφισε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία ένα σχέδιο ψηφίσματος που είχε καταθέσει η κυβέρνηση με το οποίο δίνει το πράσινο φως στο στρατό να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 298 ψήφους υπέρ και 98 κατά, μια πλειοψηφία τριών τετάρτων, επί του συνόλου των 550 εδρών, έπειτα από μία συνεδρίαση που διήρκησε πολλές ώρες.

Σύμφωνα με όσα ορίζει το τουρκικό Σύνταγμα, με την απόφαση αυτή η Εθνοσυνέλευση δίνει το πράσινο φως στο τουρκικό στρατό για τη διεξαγωγή ενδεχόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων στην επικράτεια της Συρίας και του Ιράκ. Η τουρκική κυβέρνηση μπορεί επίσης να επιτρέπει σε στρατεύματα ξένων χωρών τη στάθμευση ή τη διέλευση από την Τουρκία για επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ