«Μαύρο» στο Instagram για την Κίνα -Η απάντηση της κυβέρνησης στις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ - iefimerida.gr

«Μαύρο» στο Instagram για την Κίνα -Η απάντηση της κυβέρνησης στις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

«Μαύρο» στο Instagram για την Κίνα -Η απάντηση της κυβέρνησης στις διαδηλώσεις σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κογκ, που ολοένα κερδίζουν σε παλμό και συμμετοχή, κάνουν το γύρο του κόσμου. Η κυβέρνηση της Κίνας παρακολουθεί αμήχανη, την ώρα που τα δακρυγόνα δεν αποδεικνύονται ικανά να διώξουν τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Αρχισαν λοιπόν τα αντίποινα.

Το πρώτο «χτύπημα» έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Instagram, που τέθηκε εκτός λειτουργίας στην Κίνα. Μέχρι τη Δευτέρα ήταν ένα από τα τελευταία social media της Δύσης που δεν είχε «αγγίξει» η κυβέρνηση, καθώς το Facebook, το Twitter και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες ήδη είχαν μπλοκαριστεί.

Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν τα τελευταία 24ωρα το Ιnstagram για να δείξουν σε όλο τον κόσμο πώς τους αντιμετώπιζε η αστυνομία. Mόνο το #Occupycentral, ένα από τα δεκάδες hashtag που χρησιμοποιήθηκαν είχε 9.103 δημοσιεύσεις μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (για την Κίνα). Ολα αυτά όμως μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση να μπλοκάρει και αυτό το μέσο.

Βέβαια, όπως αναφέρει η Washington Post, αυτή η κίνηση φαίνεται να γίνεται μπούμερανγκ για το Πεκίνο. Γιατί το ξαφνικό «μαύρο» στο Instagram έστρεψε το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερων Κινέζων στα όσα γίνονται στο Χονγκ Κονγκ. Η υπηρεσία παραμένει διαθέσιμη στο Χονγκ Κονγκ καθώς εξαιτίας της ιστορίας της ως βρετανική αποικία η πόλη έχει ελευθερίες που οι περισσότερες πόλεις της Κίνας δεν απολαμβάνουν.

Το μπλοκάρισμα του Instagram δεν ήταν το μοναδικό σημάδι λογοκρισίας. Παρατηρήθηκε ότι τη Δευτέρα, πολλές φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις εξαφανίζονταν ή μπλοκάρονταν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το weibo και WeChat. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις περισσότερες ενημερωτικές ιστοσελίδες της Κίνας, που αναπαράγουν τα άρθρα του κυβερνητικά ελεγχόμενου πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, το οποίο περιγράφει τις διαδηλώσεις ως παράνομες συγκεντρώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Λογοκρισία Χονγκ Κονγκ instagram
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ