Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες] - iefimerida.gr

Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βίντεο της νεαρής φοιτήτριας από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ στο οποίο με ψύχραιμη φωνή απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο ζητώντας τη βοήθειά του για ελεύθερες εκλογές στην πρώην βρετανική αποικία, κάνει τον γύρο του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η Glacier Kwong, η φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγ είναι μία από τις συμμετέχουσες στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών που έχουν ονομαστεί «Επανάσταση των Ομπρελών», καθώς η ομπρέλα που είναι ένα τυπικό αξεσουάρ της περιοχής για προστασία κυρίως από τον ήλιο και λιγότερο από τη βροχή, πλέον χρησιμεύει για την προστασία από τα δακρυγόνα και αναγορεύεται σε σύμβολο των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

Οι διαδηλώσεις, κατά τις οποίες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν από το Πεκίνο περισσότερες πολιτικές ελευθερίες, πήραν βίαιη τροπή χθες, Κυριακή, όταν η αστυνομία έκανε άφθονη χρήση αερίου πιπεριού και δακρυγόνων για να προσπαθήσει να τις διαλύσει.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων είναι πολλοί φοιτητές και μαθητές, βρέθηκαν με μοναδικό μέσο άμυνας τις ομπρέλες. Ή σχεδόν μοναδικό: οι χειρουργικές μάσκες, τα γυαλιά του σκι και η μεμβράνη για τρόφιμα με την οποία τυλίγουν το πρόσωπο, χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως.

Η Kwong μιλώντας στην κάμερα της βρετανικής Telegraph απευθύνει δραματική έκκληση στον υπόλοιπο κόσμο, λέγοντας: «Ως πολίτης του Χονγκ Κονγκ που διαδηλώνει στη Wan Chai, ζητώ από όλους εσάς από τον υπόλοιπο κόσμο (το εξής): Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Εσείς γεννηθήκατε έχοντας να διαλέξετε ανάμεσα σε δημοκρατικές επιλογές και με δικαίωμα συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές, αλλά εμείς όχι. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Σας παρακαλώ διαδώστε τα νέα σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η δημοκρατία. Τίποτα περισσότερο. Σας παρακαλούμε να μας στηρίξετε και να διαδώσετε αυτά τα νέα σε όλο τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής που σιγοβράζει εδώ και εβδομάδες στην πρώην βρετανική αποικία επιταχύνθηκε ξαφνικά στη διάρκεια του σαββατοκύριακου και το Χονγκ Κονγκ γνώρισε τις χειρότερες πολιτικές ταραχές από το 1997, τότε που είχε περάσει υπό την κηδεμονία της Κίνας.

Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 0
Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 1
Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 2
Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 3
Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 4
Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 5
Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 6
Δραματική έκκληση φοιτήτριας από το Χονγκ Κονγκ: Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ