Πως στήθηκε η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου - iefimerida.gr

Πως στήθηκε η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα ανέβηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο άνθρωπος που ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή και την ομηρία του Περικλή Παναγόπουλου και θα μιλήσει για γεγονότα που πρώτη φορά θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Η πολύκροτη δίκη του συνδικάτου του εγκλήματος, μέλη του οποίου κατηγορούνται για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου 2009 συνεχίζεται μετά την καλοκαιρινή διακοπή και ύστερα από τις απολογίες του Παναγιώτη Βλαστού και του Γιάννη Σκαφτούρου, τον περασμένο Ιούλιο, που έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις στους δικαστές, ήρθε η ώρα του Απόστολου Πετράκη. Ο Κρητικός απαγωγέας στην απολογία του, η οποία αναμένεται να συγκλονίσει τους ακροατές και τους δικαστές, θα μιλήσει για όλους και για όλα.

Για πρώτη φορά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο Απόστολος Πετράκης θα ξετυλίξει το κουβάρι της απαγωγής του εφοπλιστή και θα αναφερθεί με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο πώς σκέφτηκε, οργάνωσε και εκτέλεσε το μεγάλο κόλπο με θύμα τον Περικλή Παναγόπουλο. Πολλά από τα γεγονότα που θα περιγράψει θα ακουστούν για πρώτη φορά στη δίκη που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου του 2010, ενώ δεν αποκλείεται αρκετά από τα μέχρι στιγμής δεδομένα να ανατραπούν με την απολογία του. Ενα μεγάλο θέμα που τον απασχολεί από την πρώτη κιόλας μέρα της σύλληψής του και που θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει είναι οι σχέσεις του με τους συγκατηγορούμενούς του, οι περισσότεροι εκ των οποίων, όπως έχει εξηγήσει, δεν έχουν καμία σχέση και συμμετοχή στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.

Από την πρώτη στιγμή της δίκης και ειδικά μετά τις καταθέσεις των βασικών μαρτύρων, της Κατερίνας Παναγοπούλου και του οδηγού του εφοπλιστή Γιώργου Σαρδέλη, ο Απόστολος Πετράκης προετοίμαζε την απολογία του. Ακουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο από το θύμα για το πρόσωπό του και γι' αυτό στην απολογία του θα υποστηρίξει ξανά πως αν γνώριζε για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του, δεν θα είχε προχωρήσει στα σχέδια της απαγωγής.

Ο 36χρονος Ρεθυμνιώτης μαζί με τον εδώ και λίγους μήνες νέο δικηγόρο του Βασίλη Καπερνάρο θα προσπαθήσει να αφήσει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Γνωρίζει ότι η πράξη του είναι 100% παράνομη, αλλά θα ζητήσει από τους δικαστές να του αναγνωρίσουν τα ελαφρυντικά της καλής διαγωγής που επέδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψής του μέχρι τη 18μηνη παραμονή του στις φυλακές και την αποφυλάκισή του καθώς και την καλή συμπεριφορά του όλο αυτό το διάστημα, από την πρώτη μέρα της δίκης μέχρι και σήμερα. Η πολύκροτη δίκη της υπόθεσης της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, που συγκλόνισε τους πάντες, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Μετά την απολογία του Απόστολου Πετράκη, σειρά έχουν τα υπόλοιπα δεκαεπτά μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην απαγωγή.

Ο «σκληρός» και η καλλονή

Ετός όμως από την έκβαση της δίκης, τον τελευταίο καιρό ο Απόστολος Πετράκης έχει και άλλη μια έγνοια. Οσοι τον γνωρίζουν καλά αναφέρουν πως πλέει σε πελάγη ευτυχίας αφού βρήκε τον έρωτα της ζωής του στα μάτια μιας καστανής καλλονής την οποία γνώρισε στο Ρέθυμνο. Οπως λένε δικοί του άνθρωποι, ο «σκληρός» Κρητικός μόλις την αντίκρισε μαγεύτηκε από τη μεσογειακή της ομορφιά, αλλά και εκείνη, αν και γνωρίζει τη δικαστική του περιπέτεια, στα μάτια του αναγνώρισε τον άνδρα που έψαχνε.

ΠΗΓΗ: espresso.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ