Βενιζέλος: Τα Σκόπια να κάνουν βήματα -Μην περιμένετε τίποτα για το όνομα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Τα Σκόπια να κάνουν βήματα -Μην περιμένετε τίποτα για το όνομα

Βενιζέλος: Τα Σκόπια να κάνουν βήματα -Μην περιμένετε τίποτα για το όνομα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήνυμα ότι τα Σκόπια δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα στο ζήτημα της ονομασίας και ότι οι προκλήσεις δεν βοηθούν σε τίποτα μετέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ποπόσκι.

Στη συνάντησή τους, στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η θέση της Ελλάδας είναι γνωστή και η Αθήνα περιμένει από τα Σκόπια «να κάνουν βήματα».

Ο αντιπρόδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στις πρόσφατες προκλήσεις του αντιπροέδρου της βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι στον Ολυμπο καθώς και του προέδρου της χώρας στα Ηνωμένα Εθνη, Γκιόρκι Ιβάνοφ, επισημαίνοντας ότι τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας.

Για το θέμα της ονομασίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον κ. Πόποσκι, ότι η χώρα του δεν πρέπει να περιμένει τίποτα, ούτε από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ούτε από αλλού πουθενά, καθώς έχει εμπεδωθεί πλέον στη διεθνή κοινότητα ότι οι ιθύνοντες στα Σκόπια είναι αυτοί που πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να προχωρήσουν με καλή πίστη και με διάθεση συμβιβασμού στα κατάλληλα βήματα, ώστε να επιλυθεί η διαφορά.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της ενδεχόμενης συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Ο ομόλογός του της πΓΔΜ ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο, όπως επισημαίνεται, να επιβεβαιώσει τη θετική θέση της Ελλάδας για τη διασύνδεση του αγωγού TAP με το δίκτυο της χώρας του. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ισχύει απολύτως» αυτό που είχε πει στον κ. Γκρούεφσκι, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια στο πλαίσιο της βαλκανικής περιοδείας κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, και ότι οι δυο χώρες μπορούν να προχωρήσουν, ανεξαρτήτως της διαδικασίας επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας, όσον αφορά τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων, σημειώνοντας επίσης ότι θα γίνουν επαφές σε επίπεδο υπουργών ενέργειας, προκειμένου να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ότι αυτή η συνεργασία θα ενισχύει και την προοπτική του TAP.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ