Οδηγός «επιβίωσης»: Δέκα τρόποι για να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση συντριβής αεροσκάφους - iefimerida.gr

Οδηγός «επιβίωσης»: Δέκα τρόποι για να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση συντριβής αεροσκάφους

Οδηγός «επιβίωσης»: Δέκα τρόποι για να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πιθανότητες να συντριβεί ένα αεροσκάφος είναι ελάχιστες, μια και είναι το ασφαλέστερο μέσο για να ταξιδεύει κανείς. Ωστόσο, για όλους εσάς που φοβάστε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην τραυματιστείτε πολύ σε μία πιθανή συντριβή.

Το modernmanjack.com συγκέντρωσε μία λίστα με δέκα τρόπους που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητες επιβίωσης σε περίπτωση συντριβής.

  • Βεβαιωθείτε ότι το αεροπλάνο με το οποίο πρόκειται να ταξιδέψετε είναι μεγάλο.

Οσο μεγαλύτερο είναι το αεροπλάνο, τόση περισσότερη ενέργεια θα απορροφήσει σε μία πιθανή συντριβή στο έδαφος.

  • Οι αδύνατοι άνδρες νεαρής ηλικίας έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης

Σύμφωνα με στατιστικές, η ηλικία, το φύλο και το σωματικό βάρος είναι οι κύριες μεταβλητές που καθορίζουν πόσο γρήγορα μπορεί ένα άτομο να εκκενώσει ένα αεροσκάφος σε έκτακτη ανάγκη.

  • Διαλέξτε τα σωστά ρούχα

Οι γόβες, οι ψηλοτάκουνες μπότες και τα κοστούμια μπορούν να παραμείνουν στη βαλίτσα σας, καθώς σε περίπτωση που χρειαστεί να τρέξετε προκειμένου να σώσετε τον εαυτό σας, τα συγκεκριμένα ρούχα και παπούτσια θα σας δυσκολέψουν αρκετά. Το κάζουαλ ντύσιμο είναι το καλύτερο.

  • Δώστε προσοχή στις οδηγίες του πληρώματος

Μπορεί να έχετε ακούσει δεκάδες φορές τις οδηγίες των αεροσυνοδών. Την επόμενη φορά που θα μπείτε σε αεροπλάνο, καλό θα ήταν να τους δώσετε περισσότερη σημασία.

  • Καθίστε στη σωστή θέση

Οι θέσεις κοντά στις εξόδους είναι οι καλύτερες.

  • Μην καθυστερήσετε να φορέσετε τη μάσκα οξυγόνου

Σε περίπτωση που πέσουν οι μάσκες οξυγόνου, μην καθυστερήσετε στιγμή να την φορέσετε. Έχετε περίπου 60 δευτερόλεπτα προτού η έλλειψη οξυγόνου αποδειχθεί μοιραία. Στη συνέχεια βοήθηστε και τους γύρω σας.

  • Να φοράτε πάντα τη ζώνη σας

Καλό θα ήταν να φοράτε τη ζώνη σας καθ'όλη τη διάρκεια μιας πτήσης. Οι αναταράξεις μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή.

  • Προστατεύστε το σώμα σας

Σε περίπτωση που το αεροπλάνο αρχίσει να χάνει έδαφος, τότε καλό θα ήταν να προστατεύσετε τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι σας. Σκύψτε μπροστά και ακολουθήστε τις οδηγίες τον αεροσυνοδών.

  • Εχετε μόλις 90 δευτερόλεπτα

μετά από μία πιθανή σύγκρουση έχετε μόλις 90 δευτερόλεπτα για να φύγετε μακριά από το αεροσκάφος, ειδικά σε περίπτωση που έχει πιάσει φωτιά.

  • Τα πιο επικίνδυνα λεπτά

Τα τρία πρώτα λεπτά από την απογείωση και τα οκτώ λεπτά πριν από την προσγείωση είναι τα πιο κρίσιμα. Να είστε σε εγρήγορση σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ