ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη σε Δούρου για την αξιολόγηση -Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Βίτσας για τις διαμαρτυρίες Λαφαζάνη - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη σε Δούρου για την αξιολόγηση -Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Βίτσας για τις διαμαρτυρίες Λαφαζάνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προμετωπίδα την επιβράβευση που κέρδισαν για την επιτυχημένη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, αλλά και την «ιστορική» συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, συνεδρίασε σήμερα το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.Το επίσημο «μενού» της συζήτησης περιελάμβανε θέματα αυτοδιοίκησης, -ενώ παρούσα ήταν και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου-, και με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την τοπική αυτοδιοίκηση, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως: « έχει καλυφθεί το θέμα. Ο σχεδιασμός είναι συγκεκριμένος και η κυβέρνηση πιέζεται να βρει το 15%, πολύ απλά μιας δεξαμενής απολύσεων» .

Ετοιμος για «ειδικές αποστολές» ο Βίτσας

Κατά τα λοιπά, η «βεντάλια» για άλλα ζητήματα στην εν λόγω συνεδρίαση παρέμεινε κλειστή. Ωστόσο, η Αριστερή Πτέρυγα, έχει δείξει «τα δόντια» της, αφού σε προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου στελέχη αυτής, διατύπωσαν ενστάσεις για τη συνάντηση που είχαν οι κκ Δραγασάκης και Σταθάκης με τον Γεργκ Άσμουσεν στο Βερολίνο (την οποία όπως είπαν πληροφορήθηκαν από τον Τύπο, όπως και για το ταξίδι στο Βατικανό), κάνοντας λόγο για «επιλεκτικές διαρροές».

Ως εκ τούτου, στη σημερινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε ο γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Βίτσας να τους ενημερώσει προσεχώς για το τι διημείφθη στη Γερμανική πρωτεύουσα.

«Επικίνδυνος για τα συμφέροντα του λαού ο Σαμαράς»

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία περνά στην αντεπίθεση και με αφορμή τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επικίνδυνους για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κυβερνητικούς παράγοντες που έκαναν δηλώσεις σχετικά με τις καταθέσεις των πολιτών.

κτωβρίου.«Ο πανικόβλητος κ. Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο τις καταθέσεις του ελληνικού λαού», αναφέρεται μεταξύ άλλων από την πλευρά της Κουμουνδούρου.
Με εξαιρετικό ενδιαφέρον τέλος, αναμένεται η πρώτη μετά τη ΔΕΘ ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου (στο Φεστιβάλ νεολαίας), ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11-12 O

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ