Guardian: Η ΕΕ θα συνεχίσει να πιέζει την Ελλάδα για 3ο πακέτο στήριξης - iefimerida.gr

Guardian: Η ΕΕ θα συνεχίσει να πιέζει την Ελλάδα για 3ο πακέτο στήριξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμάρας, δημοσίως, τόνισε τη Τρίτη, μετά τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης, οι εταίροι επιμένουν και θα επιμένουν.

Όπως σημειώνει ο Guardian, το Βερολίνο αρνείται να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου, ενώ η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει την περαιτέρω βοήθεια για να ασκεί μονίμως πίεση στην Ελλάδα, έτσι ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις – ειδικά εκείνες που δεν είναι δημοφιλείς.

Και όσο το χρηματοδοτικό κενό για το νέο έτος, ύψους 12 δισ. ευρώ, πλησιάζει, τόσο η συζήτηση γύρω από ένα ακόμα πακέτο στήριξης θα φουντώνει.

Από την άλλη, σημειώνει το άρθρο, η πιθανότητα πρόωρων εκλογών εντείνει την πίεση στην εύθραυστη συγκυβέρνηση της Ελλάδας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο -ως προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- για να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες. Αυτό, λέει ο Guardian, είναι πλέον σφόδρα πιθανό να συμβεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ