Οι πιο ασύμφορες πόλεις για τις επιχειρήσεις -Πανάκριβα τα ακίνητα, υψηλό το μισθολογικό κόστος - iefimerida.gr

Οι πιο ασύμφορες πόλεις για τις επιχειρήσεις -Πανάκριβα τα ακίνητα, υψηλό το μισθολογικό κόστος

Οι πιο ασύμφορες πόλεις για τις επιχειρήσεις -Πανάκριβα τα ακίνητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Λονδίνο είναι μεν ένα από τα κέντρα της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά την ίδια ώρα εξελίσσεται στην πλέον ασύμφορη πόλη για τις επιχειρήσεις. Η βρετανική πρωτεύουσα ξεπέρασε ακόμη και το Χονγκ Κονγκ και είναι πια η πιο ακριβή πόλη σε αυτό τον τομέα.

Το γεγονός προκαλεί ανησυχία στη γηραιά Αλβιώνα, καθώς είναι λογικό να λειτουργήσει ως αποτρεπτικό παράγοντας για τις εταιρείες που είχαν πρόθεση να εγκατασταθούν εκεί. Αντίθετα, η πτώση των ενοικίων ήταν από τους παράγοντες που «έσωσαν» το Χονγκ Κονγκ, με συνέπεια έπειτα από πέντε χρόνια να χάσει τον- σαφώς ανεπιθύμητο- τίτλο για την πιο ακριβή πόλη για τις επιχειρήσεις.

Αντίθετη πορεία ακολούθησε το Λονδίνο, όπου τους πρώτους έξι μήνες παρατηρήθηκε σημαντική άνοδος των ενοικίων και επιπλέον το κόστος για τη φιλοξενία των υπαλλήλων είναι εξίσου απαγορευτικό μια και αγγίζει τα 121.000 δολάρια το χρόνο για κάθε υπάλληλο.

Η λίστα για τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για τις επιχειρήσεις προκύπτει από τον υπολογισμό για το κόστος διαβίωσης και το μισθολογικό για κάθε υπάλληλο, το ενοίκιο για τα γραφεία, τους φόρους και τη διακύμανση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Λονδίνο είναι στην κορυφή και ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Τόκιο.

Οι πιο ασύμφορες πόλεις για τις επιχειρήσεις -Πανάκριβα τα ακίνητα, υψηλό το μισθολογικό κόστος | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ