Μπακογιάννη: Να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ 30% -Πλασματικές οι αντικειμενικές αξίες - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: Να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ 30% -Πλασματικές οι αντικειμενικές αξίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να φορολογηθούν οι πολίτες επί της πραγματικής αξίας των ακινήτων και όχι από τις πλασματικές αντικειμενικές αξίες πρότεινε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Μιλώντας στο Mega, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι τα έσοδα που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών από τον ΕΝΦΙΑ, περί τα 2,65 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να τα εισπράξει, καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

«Αντί να φέρουμε τον κόσμο σε απελπισία, καλύτερα να τον φορολογήσουμε επί της πραγματικής αξίας του ακινήτου» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι δεν υπάρχει όση αξιοκρατία θα επιθυμούσε στο σχηματισμό της.

«Όταν δίνεις μια τόσο σημαντική μάχη, οφείλεις να διαλέγεις τους καλύτερους», ενώ πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να πιστεύεις στη συλλογικότητα» αν θέλεις να κάνεις ανοίγματα. Έσπευσε όμως να τονίσει ότι στηρίζει «με νύχια και με δόντια» την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ