Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 σε Ομόνοια και Προπύλαια - iefimerida.gr

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 σε Ομόνοια και Προπύλαια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλό μήνα με δύο συλλατήρια εύχονται οι φοιτητές στο υπουργείο Παιδείας, καθώς για σήμερα Πέμπτη έχουν προγραμματίσει τις κινητοποιήσεις τους κατά του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ. Έχουν δώσει ραντεβού στις 12 το μεσημέρι σε Προπύλαια και Ομόνοια. Την ίδια ώρα μάλιστα συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 80 τουλάχιστον πανεπιστημιακές σχολές.

Υπό κατάληψη βρίσκονται επτά τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, εννέα τμήματα του Πολυτεχνείου Αθήνας, τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό και Βιολογικό), 18 από τα 21 τμήματα του Πανεπιστημίου Πάτρας, τρία τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έξι τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι πρόεδροι των οποίων συνεδριάζουν εντός της ημέρας για να καθορίσουν την στάση τους.

Παράλληλα, τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, το Δημοκρίτειο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέστειλαν την εξεταστική τους περίοδο.

Στις κινητοποιήσεις φοιτητών μέσω των καταλήψεων εισήλθαν τρία νέα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ύστερα από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ