Σαρκοζί: Η επιστροφή ενός μεγάλου ηθοποιού -«Εβαλα μυαλό», είπε στους Γάλλους! - iefimerida.gr

Σαρκοζί: Η επιστροφή ενός μεγάλου ηθοποιού -«Εβαλα μυαλό», είπε στους Γάλλους!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση μέσω Facebook ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία της κεντροδεξιάς στις εσωκομματικές εκλογές του επόμενου μήνα, ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Αntenne 2 για να εξηγήσει τους λόγους της επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Απολογητικός για τα λάθη στα οποία υπέπεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του και με μια γλώσσα του σώματος που θύμιζε μεγάλους καρατερίστες του θεάτρου, ο Νικολά Σαρκοζί υπερασπίστηκε την ηθική του ακεραιότητα, αποκρούοντας τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε διάφορα σκάνδαλα.

«Σκέφθηκα πολύ», είπε «και διαπίστωσα ότι χωρίς να το θέλω πλήγωσα ανθρώπους. Αν και γενικά είμαι ευγενής και έχω καλούς τρόπους, λόγω της πίεσης που αισθανόμουν ως πρόεδρος της Γαλλίας, είπα κάποιες βαριές κουβέντες». Ο Σαρκοζί εννοούσε όλα εκείνα που είχε πει δημόσια στο παρελθόν, την εποχή της προεδρίας του, όπως εκείνη την περίφημη αποστροφή του σε έναν πολίτη που διαμαρτυρόταν «σήκω φύγε ρε φτωχομαλάκα».

«Σκέφθηκα πολύ την επιστροφή μου, στα 2,5 χρόνια της απουσίας μου και συνειδητοποίησα ότι οφείλω να βοηθήσω τη χώρα μου να βγει από το σημερινό αδιέξοδο ώστε να δοθεί ελπίδα προοπτικής σε εκείνους τους Γάλλους που σήμερα υποφέρουν», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο Ολάντ δήλωσε ότι «δεν θα χρησιμοποιήσω μικροψυχίες. Η ανάταξη της Γαλλίας είναι εθνικό χρέος. Κάνει τις επιλογές του, όμως στα δυο χρόνια της θητείας του κατέστρεψε ότι είχαμε δημιουργήσει εμείς».

Στην ερώτηση για το αν οι ισορροπίες Γαλλίας-Γερμανίας έχουν ανατραπεί υπέρ της δεύτερης δήλωσε: «Εμείς και οι Γερμανοί αντιπροσωπεύουμε το 50% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Η Γερμανία δεν είναι μια επιλογή αλλά μια πραγματικότητα. Ωστόσο η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς ανάπτυξη και οφείλουμε να σκεφθούμε την οικονομική πολιτικής της Ευρωζώνης».

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Μακρόν στο υπουργείο Οικονομικών είπε: «Δεν μπορείς να έχεις έναν τραπεζίτη στην οικονομία που αποκαλεί τους εργάτες αναλφάβητους».

Για τα σκάνδαλα (σ.σ. υπόθεση Μπετανκούρ και τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από τον Καντάφι) είπε ότι είναι αβάσιμες κατηγορίες που δεν στάθηκαν στα δικαστήρια.

Τέλος για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων δήλωσε ότι σε αντίθεση με τον Ολάντ δεν θέλησε να ανοίξει έναν πόλεμο ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους και τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται με παραδοσιακό τρόπο το θεσμό της οικογένειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ