Η μεγαλύτερη πορεία για την κλιματική αλλαγή -Ο κόσμος στους δρόμους για τον πλανήτη - iefimerida.gr

Η μεγαλύτερη πορεία για την κλιματική αλλαγή -Ο κόσμος στους δρόμους για τον πλανήτη

Η μεγαλύτερη πορεία για την κλιματική αλλαγή -Ο κόσμος στους δρόμους για τον πλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πλανήτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και πάνω από 100.000 άνθρωποι αναμένεται να επιχειρήσουν να ακουστεί πιο δυνατά αυτό το SOS που εκπέμπει η Γη. Τόσοι αναμένεται να πάρουν μέρος σε διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής την Κυριακή στη Νέα Υόρκη.

Αίτημά τους, η άμεση δράση ενόψει μιας συνόδου κορυφής στον ΟΗΕ και η διαδήλωση στο Μανχάταν που περιγράφεται ως η μεγαλύτερη πορεία για το κλίμα στην ιστορία, θα γίνει δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση περισσοτέρων από 120 παγκοσμίων ηγετών για το θέμα.

Η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ έχει στόχο να ενισχύσει πολιτικά την προσπάθεια για να υιοθετηθεί στα τέλη του 2015 στο Παρίσι μια συνολική συμφωνία για μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Την πορεία οργανώνουν περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις, συνδικάτα, θρησκευτικές ομάδες, σχολεία, οργανώσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη και περιβαλλοντικές οργανώσεις για να ζητηθεί η ανάληψη άμεσης δράσης εναντίον της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβανομένου του τερματισμού της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Ανάλογες πορείες έχουν προγραμματιστεί σε 159 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ μαζί με τους διαδηλωτές στους δρόμους της Νέας Υόρκης θα βρεθεί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να «ενώσει τα χέρια του μ' αυτούς που διαδηλώνουν για να αναληφθεί δράση για το κλίμα».

Επειτα από ενός λεπτού σιγή, στις 13:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας), 32 φιλαρμονικές, καμπάνες εκκλησιών σε όλη την πόλη και τύμπανα, καμπάνες και σφυρίχτρες των διαδηλωτών θα «σημάνουν ένα συναγερμό για κλιματική δράση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΗΕ ΠΟΡΕΙΑ ειδήσεις κλιματική αλλαγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ