Αγρια επίθεση σε δημοσιογράφους του BBC στη Ρωσία -Τους ξυλοκόπησαν και κατέστρεψαν το υλικό που είχαν - iefimerida.gr

Αγρια επίθεση σε δημοσιογράφους του BBC στη Ρωσία -Τους ξυλοκόπησαν και κατέστρεψαν το υλικό που είχαν

Αγρια επίθεση σε δημοσιογράφους του BBC στη Ρωσία -Τους ξυλοκόπησαν και κατέστρε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε ομάδα δημοσιογράφων του BBC που έκαναν έρευνα στη νότια Ρωσία. Η ομάδα ξυλοκοπήθηκε, ενώ τους κατέστρεψαν όλα το υλικό που είχαν συγκεντρώσει κάνοντας ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του BBC, οι τρεις δημοσιογράφοι ερευνούσαν για Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Ενώ βρίσκονταν στην πόλη Αστραχάν «δέχθηκαν προμελετημένη επίθεση από άγνωστους άνδρες», σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού δικτύου. Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη κάλεσε τη Μόσχα να εγγυηθεί την ασφάλεια των δημοσιογράφων που εργάζονται στη χώρα.

«Η ομάδα μας χτυπήθηκε άγρια, καταστράφηκε η κάμερά τους και στη συνέχεια κατασχέθηκε», ανέφερε το BBC, ενώ ο κάμεραμαν νοσηλεύεται με διάσειση και άλλα τραύματα. Ύστερα από την επίθεση οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και κρατήθηκαν επί τέσσερις ώρες για να ανακριθούν. Αμέσως μετά ανακάλυψαν ότι κάποιοι είχαν αδειάσει την κάρτα μνήμης που περιείχε το υλικό που είχαν καταγράψει.

«Η επίθεση στους εργαζόμενούς μας και η καταστροφή του εξοπλισμού τους και των εγγραφών τους είναι προφανώς μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας να εμποδιστούν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι να μεταδώσουν μια είδηση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του BBC, που απαιτεί τη διεξαγωγή έρευνας από τις ρωσικές αρχές.

Συμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Αστραχάν, Πιοτρ Ρουσάνοφ, ήδη διερευνείται το περιστατικό, αν και ακόμη δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες. Ο ΟΑΣΕ έκανε λόγο για παρενόχληση των ανεξάρτητων ΜΜΕ στη Ρωσία και χαρακτήρισε τις επιθέσεις εντελώς απαράδεκτες.

Η ομάδα του BBC δεν είναι η μοναδική που έχει μπει στο στόχαστρο εξαιτίας του συγκεκριμένου ρεπορτάζ. Κι άλλοι δημοσιογράφοι έχουν δεχθεί επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και ο βουλευτής της ρωσικής αντιπολίτευσης και δημοσιογράφος, Λεβ Σλόσμπεργκ.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι τουλάχιστον 200 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία, όπου μάχονταν στο πλευρό των φιλορώσων αυτονομιστών εναντίον του ουκρανικού στρατού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση BBC ειδήσεις Ρώσοι στρατιώτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ