«Λύση η προμήθεια επί των εγγυήσεων» υποστηρίζει η Αυστρία - iefimerida.gr

«Λύση η προμήθεια επί των εγγυήσεων» υποστηρίζει η Αυστρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χώρες της ευρωζώνης συζητούν τρόπους ώστε οι όποιες εγγυήσεις δώσει η Ελλάδα σε άλλες χώρες για να συνεισφέρουν στο πακέτο βοήθειας να συνδεθούν με κάποια προμήθεια, κίνηση που θα μπορούσε να επιλύσει την διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην ευρωζώνη γύρω από το θέμα αυτό, δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Maria Fekter σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια λύση που θα είναι αποδεκτή», είπε η Fekter την Τετάρτη, σε αποκλειστικό δημοσίευμα των Michael Shields και Angelika Gruber.

«Αν οι εξασφαλίσεις συνδεθούν με κάποια προμήθεια - αν το κόστος είναι σαν αυτό των τραπεζικών εγγυήσεων - τότε οι αξιώσεις κάποιων χωρών θα περιοριστούν. Αυτού του είδους τα μοντέλα συζητώνται αυτή τη στιγμή».

Η Fekter επανέλαβε ότι η Αυστρία αξιώνει ίση μεταχείριση σε περίπτωση που δοθούν χρηματικές εγγυήσεις στη Φινλανδία, ώστε αυτή να συνεισφέρει στο νέο δάνειο των 109 δις ευρώ για την Ελλάδα.

«Το να λέει η Φινλανδία οτι θα πάρει το 20% της συμμετοχής της σε μετρητά και οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουμε για αυτό, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» τόνισε χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ