Γιατί η Κοντολίζα Ράις, η Κάμερον Ντίαζ, η Οπρα Γουίνφρεϊ και η Ελεν Μίρεν δεν έχουν παιδιά -Τι δηλώνουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί η Κοντολίζα Ράις, η Κάμερον Ντίαζ, η Οπρα Γουίνφρεϊ και η Ελεν Μίρεν δεν έχουν παιδιά -Τι δηλώνουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δίψα του κοινού για τα παιδιά των διασήμων είναι τεράστια. Οι celebrities οι ίδιοι δίνουν τροφή, υπερβάλλοντας συνήθως, όπως η Κέιτ Μίντλετον, η Μπιγιονσέ κ.ά.. Τι συμβαίνει όμως με τις σταρ που δεν έχουν παιδιά;

Τα μίντια αγαπούν τα παιδιά επίσης, γιατί όταν μια διάσημη γυναίκα τα στερείται τα σχόλια είναι μάλλον αρνητικά. Ετσι, επί χρόνια τα ΜΜΕ χαρακτήριζαν «κακομοίρα» την Τζένιφερ Ανιστον που δεν μπορούσε να αποκτήσει ένα παιδάκι και να συμπληρώσει την άδεια (;) ζωή της σταρ, ενώ την συνέκριναν με την Αντζελίνα Τζολί, η οποία έχει γεννήσει και υιοθετήσει μισή ντουζίνα.

Στη Γαλλία, μια έρευνα του ινστιτούτου Ined αποκάλυψε ότι η «συνειδητή έλλειψη παιδιών» αφορούσε μόνο το 4,3% των γυναικών και το 6,3% των ανδρών. Οι δύο ερευνήτριες που έκαναν την έρευνα αναφέρουν ότι υπάρχει κοινωνική πίεση σε όλες τις ηλικίες. «Η άφιξη του πρώτου παιδιού είναι πάντα μέρος του αναμενόμενου συζυγικού δρόμου. Η απουσία του παιδιού παραπέμπει σε μια δυσλειτουργία» αναφέρουν.
«Τα κορίτσια ανατρέφονται από την πολύ πρώιμη ηλικία να γίνουν μητέρες. Είναι το ευτυχισμένο τέλος όλων των παραμυθιών. Ολη η κοινωνία μας είναι δομημένη πάνω σε αυτό το μοντέλο. Μια φυσιολογική γυναίκα θέλει οπωσδήποτε παιδιά. Αν όχι, έχει οπωσδήποτε πρόβλημα».

Το σάιτ Childfree δημοσίευσε πρόσφατα όλες τις κριτικές και τα ερωτήματα προς τις γυναίκες που επέλεξαν να μην κάνουν παιδιά. «Και αν οι γονείς σου έκαναν το ίδιο;» «Το να θέλεις παιδιά είναι η ανθρώπινη φύση», «Αν όλοι έκαναν το ίδιο, η ανθρωπότητα δεν θα πήγαινε μακριά».

Μικρές φράσεις που εναποθέτουν στους ώμους της γυναίκας την τεράστια ευθύνη για το μέλλον του πολιτισμού μας. Αυτές οι συνειδητές εθελόντριες χωρίς παιδιά εκπροσωπούν επίσης μια πηγή άγχους γιατί επέλεξαν την προσωπική τους ευτυχία και όχι την οικογένεια, μια αξία που προκαλεί ασφάλεια ακόμη και σήμερα.
Το περιοδικό New York Mag συνέλεξε τις σπάνιες δηλώσεις διασημοτήτων που δεν έχουν παιδιά από επιλογή:


Oprah Winfrey (Δεκέμβριος 2013)

«Αν είχα παιδιά θα με μισούσαν...Θα είχαν μάλλον ανάγκη να πηγαίνουν σε εκπομπές σαν τη δική μου για να μιλάνε για μένα. Γιατί θα χρειαζόταν να υποφέρουν άνθρωποι, αν ήμουν μητέρα, και αυτοί θα ήταν τα παιδιά μου».



Katharine Hepburn

«Θα ήμουν μια φρικτή μητέρα, γιατί είμαι πάρα πολύ εγωίστρια. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε πάρα πολλούς ανθρώπους να γίνουν γονείς».



Marisa Tomei (Manhattan magazine – 2009)

Δεν είναι πολύ φανατική του γάμου, σαν θεσμό και δεν καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες έχουν ανάγκη να γίνουν μητέρες για να θεωρούνται «πλήρη» ανθρώπινα όντα».



Angelica Huston (Cinema.com – Νοέμβριος 2011)

«Γίνομαι άνω κάτω όταν πρέπει να πω Ω ρεβουάρ στο σκύλο μου όταν φεύγω για πέντε μέρες. Δεν ξέρω πώς θα τα κατάφερνα να φιλήσω τα παιδιά μου πριν φύγω για δουλειά. Ξέρω ότι υπάρχουν γυναίκες που το καταφέρνουν. Αγνοώ αν εγώ θα μπορούσα να το κάνω».


Helen Mirren, British Vogue, Φεβρουάριος 2013

«Δεν το είχε η μοίρα μου, σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να συμβεί, περίμενα να συμβεί, αλλά δεν συνέβη ποτέ και δεν με νοιάζει τι σκέφτονται οι άνθρωποι. Μόνο κάτι γέροι με ρωτούσαν. Οταν με ρωτάνε «Τι, δεν έχεις παιδιά; Καλύτερα για σένα παλιόγρια!» τους απαντώ «Οχι! Αντε γ@μ@σου!»


Ellen DeGeneres, People, Mάρτιος 2013

«Ειλικρινά, πιθανόν να είμασταν σπουδαίοι γονείς. Αλλά είναι ένα ανθρώπινο ον το παιδί, και ακόμη κι αν πιστεύεις ότι έχεις τρομερά ταλέντα και δεξιότητες -Οχι, δεν θα ήθελα να τα σκατώσω! Αγαπάμε τα ζώα μας».

Dolly Parton, People Country, Mάιος 2014

«Μεγάλωσα σε μια μεγάλη οικογένεια με οκτώ μικρότερα αδελφάκια και αρκετά από αυτά ήρθαν να ζήσουν μαζί μου. Αγαπώ τα παιδιά τους σαν να ήταν δικά μου και τώρα έχω και δισέγγονα! Με φώναζαν γιαγιά, τώρα με λένε GeeGee, κάτι σαν προγιαγιά. Συχνά σκέφτομαι ότι δεν είχε νόημα για μένα να αποκτήσω παιδιά γιατί τα παιδιά του καθενός μπορούν να είναι σαν δικά μου.»



Condoleezza Rice, Ladies’ Home Journal, Oκτώβριος 2010

«Μπορώ να ζήσω μια πλήρη ζωή χωρίς να παντρευτώ και να αποκτήσω παιδιά. Δεν έχω παιδιά αλλά ίσως παντρευτώ [γέλια]. Αλλά θα είχα ζήσει μια πλήρη ζωή αν είχα παντρευτεί και είχα αποκτήσει παιδιά, επίσης. Είμαι πολύ θρησκευόμενη και κατά βάθος πιστεύω ότι τα πράγματα πήγαν όπως ήταν να πάνε. Το μυστικό είναι να είσαι ανοικτός σε όλα και να απολαμβάνεις τη ζωή όπως σου δίνεται».



Kim Cattrall, The Advocate and O Magazine, Aπρίλιος 2008

«Είμαι μια γυναίκα κάποιας ηλικίας που δεν έχει παιδιά και ποτέ δεν σκέφτηκα πραγματικά να κάνω. Λατρεύω τα παιδιά αλλά όχι για μεγάλες περιόδους. Σκέπτομαι πόσο γλυκά και αστεία και λατρεμένα είναι και τότε με πιάνει βαρεμάρα.
Οταν ήμουν 5 ετών ήθελα να έχω εκατό σκυλιά και 100 παιδιά. Με τον καιρό κατάλαβα ότι αυτό ερχόταν από μια εξωτερική πίεση και εγώ δεν ήμουν έτοιμη να προχωρήσω στη μητρότητα. Το να γίνω βιολογική μητέρα δεν είναι στις εμπειρίες που ψάχνω».



Cameron Diaz, Esquire, Aύγουστος 2014

«Απαιτεί τόσο περισσότερη δουλειά το να έχεις παιδιά! Το να έχεις άλλες ζωές από τη δική σου και να είσαι υπεύθυνος για αυτές -οχι, δεν το θέλω. Αυτό κάνει τα πράγματα ευκολότερα για μένα. Ενα μωρό σημαίνει, κάθε μέρα, όλη μέρα για 18 χρόνια. Το να μην έχεις παιδιά κάνει τα πράγματα ευκολότερα, αλλά δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Μου αρέσει να προστατεύω τους ανθρώπους, αλλά δεν είμαι φτιαγμένη να γίνω μητέρα. Είμαι αυτό που είμαι και εργαάζομαι πάνω σε αυτό που είμαι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ