Γεμίζουν τις τράπεζες της Σκωτίας με εκατομμύρια χαρτονομίσματα υπό το φόβο «εφόδου» των πολιτών στα ΑΤΜ - iefimerida.gr

Γεμίζουν τις τράπεζες της Σκωτίας με εκατομμύρια χαρτονομίσματα υπό το φόβο «εφόδου» των πολιτών στα ΑΤΜ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν 48 ώρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της Σκωτίας, οι βρετανικές τράπεζες στέλνουν εκατομμύρια χαρτονομίσματα σε υποκαταστήματα που βρίσκονται σε τοποθεσίες στα βόρεια των συνόρων, για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη «έφοδο» των Σκωτσέζων στα ΑΤΜ σε περίπτωση επικράτησης του «ναι».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, στόχος των τραπεζών είναι να μην αδειάσουν τα ΑΤΜ σε περίπτωση μαζικής ανάληψης μετρητών από τους Σκωτσέζους, οι οποίοι ενδεχομένως να θελήσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε αγγλικές τράπεζες εφόσον υπερισχύσει το στρατόπεδο του «ναι».

Παράλληλα έχουν δοθεί εντολές προς τα κατά τόπους υποκαταστήματα να καθησυχάσουν τους πελάτες τους ενώ όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δεσμευθεί να εγγυηθεί όλες τις καταθέσεις για τουλάχιστον 18 μήνες εάν η Σκωτία κινηθεί προς την ανεξαρτησία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ