Κορυφώνονται οι προεκλογικές εκστρατείες στη Σκωτία -Τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Κορυφώνονται οι προεκλογικές εκστρατείες στη Σκωτία -Τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 18η Σεπτεμβρίου θα είναι μία σημαντική ημέρα όχι μόνο για το μέλλον της Σκωτίας, αλλά του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο που έχουν τα δύο «στρατόπεδα» ενόψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας.

Οι υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι» βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό, με τις εμφανίσεις και τις ομιλίες του να κορυφώνονται προκειμένου να πείσουν τους πολίτες.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει «Τα ισχυρά όπλα των οπαδών της Ένωσης δεν κατάφεραν να φρενάρουν το τρένο του "ναι"». Η διαπίστωση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μικρό προβάδισμα στο «όχι», κάτι που σημαίνει πως ακόμα δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για το τι θα συμβεί στις 18 του μήνα.

Με τις λέξεις ισχυρά όπλα, ο Guardian χαρακτηρίζει τους Κάμερον-Κλεγκ-Μίλιμπαντ, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στην εβδομάδα στη Σκωτία, προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια ώρα αυξάνονται και οι προειδοποιήσεις τραπεζών και επιχειρήσεων, οι οποίες σημειώνουν ότι θα εγκαταλείψουν τη Σκωτία, σε περίπτωση που οι πολίτες της αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, δηλώνουν ότι δεν επηρεάζονται από τις απειλές και συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεξαρτησία Ηνωμένο Βασίλειο Σκωτία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ