Η Ρωσία σήκωσε το γάντι: Θα απαντήσουμε καταλλήλως στις νέες κυρώσεις της ΕΕ - iefimerida.gr

Η Ρωσία σήκωσε το γάντι: Θα απαντήσουμε καταλλήλως στις νέες κυρώσεις της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση ήταν η απάντηση της ρωσικής πλευράς μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν από την ΕΕ την Παρασκευή.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ: «Οι νέες κυρώσεις οι οποίες τέθηκαν σήμερα σε εφαρμογή από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πλήττουν τις προσπάθειες να αρχίσει μια ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία».

«Θεωρούμε ότι το να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις τη στιγμή κατά την οποία η διαδικασία ειρήνευσης στην Ουκρανία σταθεροποιείται -όπως ελπίζουμε- σημαίνει να επιλέγεται η οδός της παρεμπόδισης της ειρηνευτικής διαδικασίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μιλώντας στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας του στο περιθώριο μιας συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στη Ντουσαμπέ, στο Τατζικιστάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Λαβρόφ επισήμανε επίσης στις δηλώσεις του πως η Μόσχα θα αντιδράσει στις κυρώσεις αυτές «ψύχραιμα, καταλλήλως, και πάνω απ' όλα με έναν τρόπο που να ικανοποιεί την ανάγκη να προστατευθούν τα συμφέροντά μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ