Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στον αγιασμό του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών - iefimerida.gr

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στον αγιασμό του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτη μέρα στο σχολείο, σήμερα, και για τους μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, όπου διεξήχθη, το πρωί, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το παρών έδωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος στο περιθώριο του αγιασμού είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με γονείς και μαθητές του Κέντρου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε κατά την ξενάγηση στις υποδομές του κέντρου από τους εκπαιδευτικούς.

Το Κ.Ε.Α.Τ., σήμερα, έχει 4 παιδιά στο προνήπιο, 6 στο νηπιαγωγείο, 37 στο δημοτικό και 22 στο γυμνάσιο, ενώ διαθέτει μια μοναδική βιβλιοθήκη για τυφλούς με περισσότερους από 6.000 τίτλους βιβλίων, καθώς και τυπογραφείο όπου εκτυπώνονται τα περισσότερα βιβλία στην γραφή Braille στην Ελλάδα. Η εκπαίδευση των μαθητών διευκολύνεται από το γεγονός ότι σιτίζονται στο μαγειρείο του Κ.Ε.Α.Τ. κατά την παραμονή τους εκεί και παράλληλα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν στο κολυμβητήριο και να παίξουν μπάλα στο γήπεδο 5χ5 που διαθέτουν.

Ενδεικτικό της ποιοτικής δουλειάς που γίνεται αποτελεί το γεγονός ότι μια μαθήτρια του Κ.Ε.Α.Τ., η Αντριάννα, πρώτευσε πέρσι με την εισαγωγή της στο Μαθηματικό Αθηνών και εξακολουθεί να είναι άριστη ως δευτεροετής φοιτήτρια.

Αξίζει να σημειωθεί τις διακρίσεις που έχουν λάβει οι μαθητές σε διαγωνισμούς με χαρακτηριστικό παράδειγμα την βράβευση από την UNICEF.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στον αγιασμό του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών | iefimerida.gr 0
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στον αγιασμό του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών | iefimerida.gr 1

Λίγα λόγια για τον Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), πρώην «Οίκος Τυφλών», ιδρύθηκε το 1906 με πρωτοβουλία του Γ. Δροσίνη και του Δ. Βικελά, και με δαπάνες των Ελληνοαιγυπτίων αδελφών Αμπέτ. Αρχικός σκοπός ήταν η προστασία των τυφλών ατόμων. Σήμερα είναι νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μετονομαζόμενο σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) και λειτουργεί σαν εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Υγείας.

Βασικοί σκοποί του Κ.Ε.Α.Τ. είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση των τυφλών παιδιών σε όλους του τομείς ανάπτυξης, η ένταξή τους από την προνηπιακή ηλικία στην κοινωνία με την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων, με στόχο στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας και της κοινωνικής αγωγής του και η απόκτηση της ανεξαρτησίας του.

Στο Κ.Ε.Α.Τ. δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης Ατόμων με Προβλήματα Όρασης σε διάφορα επίπεδα και με ποικιλία στόχων. Κατά βάση προσφέρεται εκπαίδευση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και φροντιστηριακή εκπαίδευση σε παιδιά σχολικής ηλικίας (Β/θμιας Εκπαίδευσης). Επιπλέον, στο κέντρο λειτουργεί ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών και Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ