Βολές στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας κατά της Τρόικα: Ο βρόμικος εκβιασμός της Κύπρου αφορά άμεσα και τη χώρα μας - iefimerida.gr

Βολές στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας κατά της Τρόικα: Ο βρόμικος εκβιασμός της Κύπρου αφορά άμεσα και τη χώρα μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται από την ΕΕ επικαλούνται στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Κουμουνδούρου ότι η κατάργηση του Μνημονίου δεν προϋποθέτει ρόδινους δρόμους, καθώς εκτιμούν ότι ανάλογες πιέσεις θα δεχτεί και μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Αυτός είναι και ο λόγος που ζητούν στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης που θα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο με την ανοιχτή την απειλή ρήξης ( το γνωστό "δε θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς αλλά θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμά μας).

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρονται σε σημερινό άρθρο στην στην ιστοσελιδα iskra, που απηχεί απόψεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Αυτός ο βρόμικος εν εξελίξει εκβιασμός σε βάρος της Κύπρου, άσχετα με την κατάληξή του, αφορά άμεσα και τη χώρα μας.

Μας αφορά διότι πολύ γρήγορα θα τεθεί στο προσκήνιο από την τρόικα, έχει ήδη τεθεί, θέμα άρσης κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας και μείωσης στο 1/3 των αντικειμενικών αξιών για πλειστηριασμούς.

Μας αφορά, επίσης, και κυρίως διότι ο εκβιασμός της Κύπρου είναι μήνυμα απειλής προς την Ελλάδα, ώστε να μη διανοηθεί να παραμερίσει ή να παρακάμψει μνημονιακές δεσμεύσεις.

Οι τραγικές αυτές καταστάσεις υποδηλώνουν την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου απάντησης και αντιμετώπισης των εκβιασμών, που θα υπερβαίνει τα όρια που θέτει το ελληνικό κατεστημένο και οι κυρίαρχοι της ευρωζώνης.

Χωρίς ένα τέτοιο σχέδιο αμφισβήτησης των τετελεσμένων του ευρωπαϊκού κατεστημένου, χώρες που τολμούν να αντισταθούν, έστω και σε δευτερεύουσες μνημονιακές πτυχές, κινδυνεύουν να γίνουν άθυρμα των νεοαποικιοκρατών της ΕΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ τρόικα Αριστερή Πλατφόρμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ