Παπανδρέου: «Όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας» - iefimerida.gr

Παπανδρέου: «Όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέρριψε κατηγορηματικά (και αυτοβούλως) ο Πρωθυπουργός τα σενάρια συγκυβέρνησης που φούντωσαν το τελευταίο διάστημα και με ευθύνη υπουργών της κυβέρνησης του με συνεντεύξεις στον κυριακάτικο Τύπο. Μιλώντας χθες το βράδυ στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε κάθε σχετική προοπτική: Συγκυβέρνησης, κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων.

"Μία φορά το συζήτησα και το υπονόμευσε η Νέα Δημοκρατία. Τελείωσε αυτό" είπε χαρακτηριστικά, υπονοοώντας την σχετική τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Μάιο.

Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε επίσης ότι "θα επέλθουν μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα" χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες, ενώ ανέφερε ότι η επικείμενη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη θα είναι το "προοίμιο" του Συνεδρίου του Κινήματος το οποίο δεν προσδιόρισε ωστόσο χρονικά. Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν και υπουργοί. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε για μια ακόμη φορά ότι "η ύφεση μεγαλώνει". Πληροφόρησε δε τα μέλη του οργάνου ότι θα συζητήσει με την τρόικα (ήδη το έθιξε εμμέσως όπως αποκάλυψε χθες το "Κ") το θέμα της ύφεσης και μέτρα ανασχεσής της και πως θα επιχειρήσει να τα συνδέσει με τον δημοσιονομικό στόχο. Υπονόησε δε, σύμφωνα με παριστάμενους, ότι θα κάνει συζήτηση με την τρόικα για το έλλειμμα για ανεβάσει το ποσοστό του στόχου του ελλείμματος. Επίσης ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια υπαναχωρήσεων: Εργασιακή εφεδρεία, φορολογικό, δημόσια διοίκηση, ΔΕΚΟ συγχωνεύσεις, επέκταση επιχειρησιακών συμβάσεων κ.λπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ