Φώτης Κουβέλης: Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση για Πρόεδρος της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Φώτης Κουβέλης: Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απάντησή του στα σενάρια που τον θέλουν να γίνεται ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, κατά την επίσκεψή του στην 79η ΔΕΘ, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και θέλω να συμβάλλω στην ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στο πολιτικό σκηνικό. Δεν μου έχει γίνει καμιά πρόταση να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε καν νύξη, δεν υπάρχει καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή».

Από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, ο κ. Κουβέλης κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να μην κάνουν αναφορές στο όνομά του όταν μιλούν για τον εν λόγω θέμα και αφού ξεκαθάρισε πως παραμένει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σημείωσε πως «η χώρα έχει πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Ιανουάριο και δεν επιτρέπεται κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς».

Για το ζήτημα της φορολογίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι απαιτούνται ριζικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, πως δεν αρκούν οι μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις και τάχθηκε υπέρ της αναμόρφωσης και της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος.

Ακόμη, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματός του για τις ομαδικές απολύσεις και άσκησε κριτική στις εξαγγελίες Σαμαρά περί φοροελαφρύνσεων.

Τέλος, άφησε αιχμές και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματος ότι «δεν βοηθούν θέσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους και για σύγκρουση με τους εταίρους», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί άμεσα από την επιτήρηση της τρόικας και να μεταφερθεί ποσό από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στον ESM για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ