Ο Σόιμπλε στέλνει αυστηρά μηνύματα: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά τα σχέδια για το μέλλον - iefimerida.gr

Ο Σόιμπλε στέλνει αυστηρά μηνύματα: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά τα σχέδια για το μέλλον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μην μίλησε με πρόσωπα και... διευθύνσεις, όμως πολλές φορές τα συμφραζόμενα είναι δηλωτικά. Αυτή τη φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε ένα μήνυμα προς αρκετούς αποδέκτες. Λίγες ημέρες μετά από τις αποφάσεις του Ντράγκι, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κουνάει το δάχτυλο.

Τη στιγμή, λοιπόν, που από πολλές κυβερνήσεις ανακοινώνονται πλάνα και σχέδια για το μέλλον, ο κ. Σόιμπλε τις επαναφέρει στο έδαφος λέγοντας πως πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις τους και στη συνέχεια να καταστρώνουν πλάνα.

Επίσης σημείωσε πως η ΕΚΤ κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης, αλλά πλέον έχει εξαντλήσει την «εργαλειοθήκη» της.

«Δεν ωφελεί να αποδίδουμε ευθύνες στην Κεντρική Τράπεζα για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας- κάνει ό,τι μπορεί αλλά βασικά έχει εξαντλήσει τα εργαλεία της, όπως μπορείτε να δείτε από τις τρέχουσες εξελίξεις. Ούτε το φθηνό χρήμα δεν μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη, αλλιώς δεν θα είχαμε προβλήματα τώρα».

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ μείωσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα επιτόκιά της και λάνσαρε νέο σχέδιο για την διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία της ευρωζώνης.
Ο Σόιμπλε έκανε επίσης γνωστό ότι το σαββατοκύριακο θα ανακοινώσει με τον Γάλλο ομολογό του, κοινές προτάσεις για την ενίσχυση των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ