Για απόπειρα πραξικοπήματος κατηγορούνται 35 οπαδοί της Μπεσίκτας - iefimerida.gr

Για απόπειρα πραξικοπήματος κατηγορούνται 35 οπαδοί της Μπεσίκτας

Για απόπειρα πραξικοπήματος κατηγορούνται 35 οπαδοί της Μπεσίκτας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος βρίσκονται 35 οπαδοί της Μπεσίκτας. Οι υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κωνσταντινούπολης μετείχαν στα αντικυβερνητικά συλλαλητήρια, που είχαν συγκλονίσει την Τουρκία τον Ιούνιο του 2013.

Ο εισαγγελέας που ζήτησε την παραπομπή των οπαδών ενώπιον δικαστηρίου ζήτησε να τους επιβληθεί η ποινή των ισοβίων γιατί «επιχείρησαν να διαδώσουν μια εικόνα (για τα γεγονότα) παρόμοια με αυτή των αραβικών ανοίξεων προμηθεύοντας τον ξένο Τύπο με φωτογραφίες των συγκρούσεων με σκοπό να ανατρέψουν με παράνομα μέσα τη νόμιμη κυβέρνηση της Τουρκίας», όπως αναφέρει στην πρότασή του.

Η «Τσαρσί της Μπεσίκτας», η ομάδα των οργανωμένων στην οποία ανήκουν οι κατηγορούμενοι, κατατάσσεται πολιτικά στην αριστερά, υποστηρίζει τόσο τη λαϊκή κληρονομιά του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ, όσο και τη μάχη των εργατών εναντίον του υπερφιλελεύθερου καπιταλισμού.

Οι ταραχές στην Τουρκία είχαν ξεκινήσει το Μάιο του 2013, εξαιτίας των σχεδίων για καταστροφή του πάρκου Γκεζί και έπειτα από τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών, οι κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν σε πολλές πόλης της Τουρκίας και μετατράπηκαν σε ένα κύμα αμφισβήτησης της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν. Μαζί με πολλές οργανώσεις που προέρχονταν από την τουρκική κοινωνία των πολιτών, ο σύνδεσμος των οπαδών της Μπεσίκτας ήταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ