Ξεπούλησαν τα Καλάσνικοφ στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης εισαγωγών από τη Ρωσία - iefimerida.gr

Ξεπούλησαν τα Καλάσνικοφ στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης εισαγωγών από τη Ρωσία

Ξεπούλησαν τα Καλάσνικοφ στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης εισαγωγών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 2 ημέρες από την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την απαγόρευση ρωσικών εισαγωγών και ειδικότερα των καλάσνικοφ στις ΗΠΑ και οι Αμερικανοί πολίτες κυριολεκτικά άδειασαν τα καταστήματα όπλων της χώρας.

Οπως αναφέρει η Washington Post, ειδικά όσοι είχαν ΑΚ-47 πραγματικά ξεπούλησαν και οι εργάτες στις εταιρείες εμπορίας και εισαγωγής καλάσνικοφ αναγκάστηκαν να εργαστούν χωρίς διακοπή για να καλύψουν την τεράστια ζήτηση από όλες τις πολιτείες.

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι ορισμένοι πελάτες σε καταστήματα πώλησης όπλων αγόρασαν 8 και 10 όπλα, αξίας 1.000 δολαρίων το καθένα, θεωρώντας ότι κάνουν επένδυση.

Το θέμα αυτό προκαλεί νέο πονοκέφαλο στη νομοθεσία περί οπλοφορίας στις ΗΠΑ και όπως παρατηρεί ο ερευνητής του θέματος της οπλοχρησίας στο Πανεπιστήμιο του Ντιουκ, Φίλιπ Κουκ: «Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι η επαπειλούμενη νομοθετική ρύθμιση για τα όπλα φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στην Αμερική. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, καθώς οι πωλήσεις μετρούνται σε εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ