Πλημμύρισε από μουσουλμάνους το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ [video] - iefimerida.gr

Πλημμύρισε από μουσουλμάνους το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να προσευχηθούν για τη λήξη της νηστείας του Ραμαζανιού. Μετά τα περσινά επεισόδια από εθνικιστικές ομάδες αλλά και τις αντιδράσεις για την «κατάληψη» κεντρικών πλατειών, οι αρμόδιες αρχές παραχώρησαν αυτούς τους χώρους στις μουσουλμανικές ενώσεις για να τελέσουν την προσευχή τους.

Οι μουσουλμάνοι που πήγαν σήμερα να προσευχηθούν ήταν εκατοντάδες, υπάρχουν όμως και πολλοί που δεν επιθυμούν να προσεύχονται δημόσια.

Όσον αφορά στο κύριο αίτημα των μουσουλμάνων για ανέγερση τεμένους, ο γγ του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής δήλωσε χθες στη ΝΕΤ, ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία επιλύει διαδικαστικά και γραφειοκρατικά ζητήματα ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο Βοτανικό.

Το Ραμαζάνι, ως μηνιαία εορτή νηστείας, αντιπαραβάλλεται με τη χριστιανική εορτή της Σαρακοστής, με σχεδόν ταυτόσημο χαρακτήρα, όχι όμως με ερμηνεία περί της «παράδοσης Ευαγγελίου». Σύμφωνα με το κυλιόμενο χαρακτήρα που παρουσιάζει το αραβικό ημερολόγιο κάθε χρόνο το Ραμαζάνι εορτάζεται κατά 11 ημέρες νωρίτερα του προηγουμένου έτους. Για το 2011 το Ραμαζάνι ξεκίνησε με την ανατολή του Ηλίου την 1η Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ