Απάντηση Χουντή σε Καρατζαφέρη: Ο λαός θα κρίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κυβέρνηση και όχι ο κ. Καρατζαφέρης - iefimerida.gr

Απάντηση Χουντή σε Καρατζαφέρη: Ο λαός θα κρίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κυβέρνηση και όχι ο κ. Καρατζαφέρης

Απάντηση Χουντή σε Καρατζαφέρη: Ο λαός θα κρίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κυβ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Νίκος Χουντής απάντησε στα όσα είπε την Παρασκευή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

«Η φετινή πρωθυπουργική παρουσία στην ΔΕΘ, σύντομη και χωρίς συνέντευξη τύπου, υποδηλώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τις παραδοσιακές εξαγγελίες και υποσχέσεις, καθώς, λόγω των μνημονιακών πολιτικών, ο λαός υφίσταται φοροεπιδρομή στο εισόδημα και την κατοικία του. Πρόσφατο παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ που μονιμοποιεί το παράνομο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού δεν μπορούν να τον πληρώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να ακυρώσει τα μνημόνια. Ο λαός με την ψήφο του θα κρίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κυβέρνηση, αν ο κ. Τσίπρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός και όχι όσοι (Καρατζαφέρης, Βενιζέλος, Σαμαράς) που επιχειρούν να φοβίσουν τον κόσμο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Συνεχίζονται τα πυρά για τη συμμετοχή στο φόρουμ του Κόμο

Την ώρα πάντως που είναι σε εξέλιξη στην Ιταλία το στρογγυλό τραπέζι για το μέλλον της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, στελέχη που στοιχίζονται με την Αριστερή πλατφόρμα, την εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ασκούν κριτική, για την επιλογή του να αποδεχτεί την πρόσκληση συμμετοχής στο forum ΕUROPEAN HOUSE AMBROSETTI στο οποίο συμμετέχει η αφρόκρεμα των opinion και decision makers, αντί να παρευρεθεί στις κινητοποιήσεις που γίνονται στη Θεσσαλονίκη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα rproject ο Πάνος Κοσμάς:

Συμμετοχή Τσίπρα: ΓΙΑΤΙ;;;
Το πρώτο και αυτονόητο ερώτημα είναι: Για ποιο λόγο συμμετέχει ο πρόεδρος ενός κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε ένα τέτοιο Φόρουμ, που διοργανώνεται από ένα τέτοιο ίδρυμα με τέτοιους διακηρυγμένους σκοπούς και "βιογραφικό"; Ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να δώσει -όπως ήδη πληροφορήθηκαν και έγραψαν τα αστικά ΜΜΕ- οποιαδήποτε εξήγηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση που συνήθως δίνουν στελέχη του προεδρικού περιβάλλοντος σε τέτοια ερωτήματα που τίθενται εσωκομματικά είναι στερεότυπη: Τι πειράζει να πηγαίνουμε και να λέμε τις θέσεις μας οπουδήποτε; Το τελευταίο μεγάλο διάστημα όμως προστίθεται -ατύπως, διά διαρροών στον αστικό Τύπο- και η εξής απάντηση: "Είναι τιμητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες προσκλήσεις, δείχνουν πόσο υπολογίζουν πλέον όλοι τον ΣΥΡΙΖΑ".

Ας αναρωτηθεί καθένας και καθεμιά πόσο πειστικές είναι αυτές οι απαντήσεις. Σε ό,τι μας αφορά θα θέσουμε κάποια πιο "ειδικά" ερωτήματα:

Γιατί οι διεθνείς συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα εξαντλούνται στα μεγάλα ονόματα και πολιτικούς εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου; Με την εξαίρεση της προεκλογικής περιόδου για τις πρόσφατες ευρωεκλογές, όταν η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καθιστούσε υποχρεωτικές τις συναντήσεις με κομμάτια της ευρωπαϊκής Αριστεράς, γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλίες για συναντήσεις με ευρωπαϊκά κινήματα, συνδικάτα, κομμάτια της Αριστεράς; Πώς θα χτιστεί ο "ευρωπαϊκός συσχετισμός" των εξαγγελιών; Και πόσο πιεστικές απαντήσεις μπορούν να υπάρξουν στο αυτονόητο ερώτημα "Ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να οικοδομήσουν έναν ευρωπαϊκό και διεθνή συσχετισμό για την ανατροπή της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού με τα κινήματα και την Αριστερά ή θέλουν να δημιουργήσουν πεδίο "συνεννόησης" και συναινέσεων ώστε να κυβερνήσουν με τη συναίνεση του διεθνούς κεφαλαίου;

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι σε αυτό το Φόρουμ, το οποίο οργανώνεται από και συμμετέχει ο σκληρός πυρήνας του διεθνούς κεφαλαίου και δη του χρηματιστικού, οι μόνοι προσκεκλημένοι πολιτικοί που δεν κατέχουν αυτή τη στιγμή δημόσια αξιώματα είναι ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με το "γεράκι" του σιωνισμού Σιμόν Πέρες και τον φασίζοντα γ.γ. της ιταλικής Λέγκας του Βορρά; Ποια απάντηση μπορεί να ηχήσει πειστική σε αυτό το ερώτημα που είναι στα χείλη εκατοντάδων και χιλιάδων αγωνιστών/στριών του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς και των κινημάτων;

Αν το ερώτημα "γιατί να μην πάμε αφού μας καλέσανε και να πούμε τις θέσεις μας;" διεκδικεί δάφνες "πειστικής απάντησης", τότε πώς απαντάμε στο άλλο αυτονόητο ερώτημα: Γιατί η αφρόκρεμα του διεθνούς κεφαλαίου κάλεσε μόνο τον Τσίπρα και τον Σιμόν Πέρες εκτός επίσημης εκπροσώπησης; Σε τι χρησιμεύει σ' αυτούς η παρουσία του Τσίπρα; Τι περιμένουν και τι μήνυμα θέλουν να περάσουν;

Έχει κάποια σχέση η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα σε αυτό το Φόρουμ με τη μονόπλευρη καταγγελία του "μερκελισμού" σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Φόρουμ κυριαρχείται από τον αγγλο-σαξονικό "άξονα" του διεθνούς κεφαλαίου ενώ η γερμανική συμμετοχή είναι συμβολική, στα όρια της "διπλωματικής ευπρέπειας"; Και έχουν καμιά σχέση όλα αυτά με τον προβληματισμό που είχε κατατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των ταξιδιών στις ΗΠΑ περί αξιοποίησης των "ρωγμών" στο διεθνές σύστημα;

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο σε σημασία: Το ότι προσφέρθηκε στα εγχώρια αστικά ΜΜΕ η ευκαιρία να "βγάλουν τίτλο" λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ από τη διαδήλωση στη ΔΕΘ συγκινεί καθόλου τους εμπνευστές αυτού του ταξιδιού και αυτής της συμμετοχής; Σκέφτηκε κανείς πόσο διαλυτικές επιπτώσεις (στο ηθικό, την έμπνευση και στη συσπείρωση των αγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ και του κινήματος) έχει το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας αφού απουσιάσει από τη διαδήλωση στη ΔΕΘ επειδή προτίμησε να συμμετάσχει στο Φόρουμ της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην Ιταλία, θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη την άλλη βδομάδα για να παρουσιάσει στους Έλληνες βιομηχάνους προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Τελικά ποιοι είναι οι συνομιλητές και σύμμαχοί μας; Εργαζόμαστε για ένα σχέδιο, συσχετισμό δύναμης και συμμαχίες για τη ρήξη και την ανατροπή ή για να δημιουργηθούν οι όροι για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή και συναίνεση του εγχώριου και διεθνούς συστήματος; Όποιος/α δεν καταλαβαίνει ότι το καταστροφικά "διαβρωτικό" αυτό ερώτημα είναι ήδη στα μυαλά δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών της πολιτικής και κοινωνικής πρωτοπορίας, βαρύνεται πλέον με την κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας!

Και τέτοιου είδους ερωτήματα δεν απαντιούνται ούτε "θεωρητικά" ούτε προσχηματικά, αλλά στην πράξη και με επίγνωση της βαρύτητάς τους! "

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ