Η ΕΕ τα βάζει και με την Gazprom -Στη λίστα των κυρώσεων και ο κολοσσός του φυσικού αερίου - iefimerida.gr

Η ΕΕ τα βάζει και με την Gazprom -Στη λίστα των κυρώσεων και ο κολοσσός του φυσικού αερίου

Η ΕΕ τα βάζει και με την Gazprom -Στη λίστα των κυρώσεων και ο κολοσσός του φυσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένη να επιβάλει κυρώσεις ακόμη και στον παγκόσμιο κολοσσό του φυσικού αερίου, την Gazprom, είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η εκεχειρία που συμφωνήθηκε στην Ουκρανία.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η τράπεζα του μεγαλύτερου παραγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο, Gazprom Bank και η μονάδα πετρελαίου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom Neft θα περιλαμβάνονται στο νέο διευρυμένο κατάλογο κυρώσεων τις οποίες συμφώνησε επί της αρχής να επιβάλει στη Ρωσία η ΕΕ, εξαιτίας της στάσης της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

Επισήμως, οι νέες κυρώσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Αυτές θα μπορούσαν να ανασταλούν, αν τηρηθεί η εκεχειρία, στην οποία συμφώνησαν οι αρχές του Κιέβου και οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, και αν η Ρωσία Μόσχα απομακρύνει τα στρατεύματά της από το ουκρανικό έδαφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ