Βερολίνο και Βρυξέλλες διαψεύδουν τους Financial Times - iefimerida.gr

Βερολίνο και Βρυξέλλες διαψεύδουν τους Financial Times

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκλείουν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Κομισιόν και το Βερολίνο. Χτες μάλιστα μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι οι χώρες της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η γερμανική κυβέρνηση και η Κομισιόν διέψευσαν την πληροφορία αυτής της εφημερίδας.

Οι διαψεύσεις έγιναν λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών που αναμένεται να συζητήσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ελλάδα.

Η Γερμανία δεν έχει αλλάξει τις θέσεις της όσον αφορά την Ελλάδα, είπε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο κάποιες χώρες της ευρωζώνης να προβούν σε αναδιάρθρωση του χρέους.

«Στις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός». «Θα υπάρχει μηχανισμός το 2013 και μετά αλλά όχι πιο πριν», είπε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν δήλωσε για το ίδιο θέμα ότι η ΕΕ «δεν γνωρίζει να γίνονται συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», αποκλείοντας το σενάριο αυτό. «Οι ελληνικές αρχές αξιολογούνται κάθε τρίμηνο για το πως εφαρμόζουν το πρόγραμμα προσαρμογής, και κάθε αξιολόγηση είναι θετική. Είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ