H εξουσία γερνά τους ηγέτες -Πώς γκρίζαρε ο Ομπάμα όσο βρίσκεται στο Λευκό Οίκο [βίντεο] - iefimerida.gr

H εξουσία γερνά τους ηγέτες -Πώς γκρίζαρε ο Ομπάμα όσο βρίσκεται στο Λευκό Οίκο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από μερικά 24ωρα, θέλοντας να δείξει πόσο έχει κοπιάσει για ένα πολιτικό θέμα των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι έχει θυσιάσει ακόμη και τα μαύρα του μαλλιά για αυτό. «Και άξιζε κάθε γκρίζα τρίχα», σημείωσε. Και η αλήθεια είναι πως έχει πολλές από τη στιγμή που μπήκε στο Λευκό Οίκο.

Το Time βρήκε την ευκαιρία, ετοίμασε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται πόσο άλλαξε η εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου τα τελευταία χρόνια και άρχισε να αναρωτιέται αν το άγχος της δουλειάς μπορεί να προκαλέσει το γκριζάρισμα των μαλλιών. Σύμφωνα με τον δρ. Κεν Αντερσον, στον οποίο απευθύνθηκε το αμερικανικό έντυπο για μία απάντηση, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Είναι απλά οι συνέπειες του χρόνου», πρόσθεσε ο γιατρός.

Βέβαια, μία μελέτη του 2013 σε ποντίκια κατέληξε ότι το άγχος μειώνει τα μελανοκύτταρα τα οποία ευθύνονται για το χρώμα των μαλλιών, με αποτέλεσμα αυτά να γκριζάρουν. Κάτι που βέβαια συμβαίνει και φυσικά, με την πάροδο του χρόνου.

Οι πιθανότητες να γκριζάρουν τα μαλλιά ενός ανθρώπου αυξάνονται 10-20% κάθε δεκαετία μετά τα 30. Αλλοι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το αποτέλεσμα είναι οι ρύποι, η έκθεση σε χημικά, κάποια φάρμακα, ακόμη και το κλίμα. Από την άλλη, αν ο Ομπάμα έχανε τα μαλλιά του, θα μπορούσε να το αποδώσει στο άγχος της δουλειάς, αλλά ακόμη κι αυτό γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα ειδήσεις γκρίζα μαλλιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ