Σε τι ύψος βρίσκεται το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας; Ποια από τις εκτιμήσεις -επί του θέματος- είναι ορθή; Αυτή της ελληνικής πλευράς ή εκείνη της Τρόικα; Στο ενδιάμεσο θάλλει η καχυποψία.
Το γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα αποδεικνύεται από το νεφελώδες τοπίο γύρω από το ακριβές ύψος του δημοσιονομικού κενού, γράφει σε σχόλιό της η Neue Osnabrücker Zeitung με τίτλο: «Η Ελλάδα και το χρέος: Χρήματα έναντι μεταρρυθμίσεων;»: «Το πολύ 900 εκατομμύρια, ακούγεται δειλά από την Αθήνα. Περισσότερα από τα διπλά, δηλαδή 2 δισεκατομμύρια, υπολογίζει η τρόικα. Ποιoν να πιστέψουμε, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. Λογικά, την απάντηση θα πρέπει να την γνωρίζει η Αθήνα. Όμως η καχυποψία απέναντι στην Ελλάδα είναι δικαιολογημένη, μιας και στα οικονομικά υπάρχει μια, ας το πούμε, χαλαρή σχέση με την αλήθεια. (...)
Εδώ και χρόνια η ΕΕ στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Παρά τις αντιδράσεις όμως οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν καρπούς. Για πρώτη φορά καταγράφεται μια μικρή ανάπτυξη. Ακόμα και ο τουρισμός, ο οποίος συμβάλλει με περίπου 20% στο ΑΕΠ, πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Η ελληνική κυβέρνηση ζητά τώρα χαλάρωση της λιτότητας, ακόμα και κούρεμα. Μακάρι όμως η τρόικα να παραμείνει σταθερή στην πορεία της. Διότι η λιτότητα είναι ο μόνος δρόμος. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεφύγει από την στήριξη των δανειστών της, καταλήγει η εφημερίδα του Osnabrück.